Připravte si mísy a vařečky. Do obchodů dorazilo strategické pečení ve hře Sladká tečka: Klání cukrářů
Novinka zdroj: Tlama Games

Připravte si mísy a vařečky. Do obchodů dorazilo strategické pečení ve hře Sladká tečka: Klání cukrářů

4. 1. 2024 14:59 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Trvalo to trochu déle, než samotné vydavatelství TLAMA games předpokládalo, ale nakonec se všichni nadšení pekaři a soutěžící dočkali. Po zhruba dvouměsíčním zpoždění vyšla rodinná strategická hra Sladká tečka: Klání cukrářů. Takže si připravte všechny pečící potřeby, show může začít.

Do jisté míry si jednotlivé partie můžete představit jako oblíbený pořad Peče celá země. Jenom výrazně „amerikanizovaný“. Jednotliví hráči, tedy cukráři, se porvou o titul největšího mistra sladkých dobrot, a to pod velkým tlakem a za přítomnosti slušného chaosu způsobeného ostatními přísedícími.

Hlavním úkolem je připravovaní těch nejlepších možných receptů z kartiček, za které získáte ocenění a vítězné body. Abyste je mohli zhotovit, potřebujete nejdříve získat dané suroviny z misek. Svižná příprava se proto stane hlavní součástí zážitku, u nějž se v ideálním případě snažíte o to, abyste stihli udělat co největší množství dezertů. Současně ale musíte přemýšlet nad tím, kam potřebné suroviny uskladníte, případně si dávat pozor na partizánské akce soupeřů, kteří mohou v připravených miskách udělat slušnou spoušť. A bez kuchařského náčiní nebo zlaťáků to taktéž nepůjde.

Pokud vás zajímají větší detaily o průběhu partie, přečtěte si česká pravidla. Klíčovou informací je, že jedna partie zabere od 45 do 90 minut a ke stolu může usednout 1 až 4 hráči. I když se nejedná o vyloženě komplexní titul, je vhodný už pro trochu starší děti, ideálně od 10 let.

Doporučená cena Sladké tečky: Klání cukrářů je 799 korun. TLAMA games k základu nabízí i několik bonusů, jako jsou kovové mince, neoprenová podložka, deluxe žetony či modul Ice Cream s 15 recepty chladné pochoutky. Všechny produkty jsou zatím skladem, s výjimkou krabice s deluxe komponenty.

Nejnovější články