Podpořte vznik české karetní hry Rytířský turnaj, která obohacuje klasickou Válku/Vojnu
Novinka zdroj: Ondřej Kaňovský

Podpořte vznik české karetní hry Rytířský turnaj, která obohacuje klasickou Válku/Vojnu

7. 11. 2023 15:14 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Crowdfundingová platforma Donio se zjevně stává novým prostředkem financování stolní zábavy. V uplynulých dnech jsme vás informovali o studentském projektu Krabat: Útěk z mlýna a reinkarnaci prvního českého gamebooku Na rozkaz krále. Teď se k nim přidává ještě karetní hra Rytířský turnaj od Ondřeje Kaňovského.

Jedná se o hru pro dva hráče na 30 minut, která vychází z tradiční hry Válka či Vojna, která se hraje s balíčkem karet na Prší/poker. V původní hře hráči jednoduše otáčejí vrchní karty ze svých balíčků, porovnávají jejich hodnoty a ten, kdo má vyšší, bere obě karty do svého balíčku.

V případě shody vypukne titulní válka či vojna (podle toho, jak jste zvyklí tuto hru nazývat), kdy se otočí víc karet a vítěz bere vše. To samé se děje i v Rytířském turnaji s tím rozdílem, že karty mají nově vlastnosti schopné ovlivňovat hodnoty karet, celé války a jinak zasahovat do hry.

Balíčky hráčů je možné sestavit náhodně, případně pro zkušenější je přítomný draft. Navíc je hra moc krásně ilustrovaná samotným autorem, který se inspiroval středověkými ilustracemi z knih a manuskriptů.

Rytířský turnaj můžete pořídit a tím podpořit jeho vznik na platformě Donio, kde vás hra včetně poštovného vyjde na 390 korun. V nabídce je také triko za 450 korun, případně kombinace hry a trička za 800 korun.

Tvůrce požaduje 60 tisíc korun na vyrobení potřebného množství kusů hry. V době psaní článku bylo vybráno přes 10 tisíc korun a do konce kampaně zbývá 20 dní. Hra je přitom hotová, takže v případě úspěchu kampaně půjde rovnou do tisku a je možné, byť ne jisté, že by se jí podporovatelé mohli dočkat ještě před Vánoci.

Nejnovější články