Studenti chtějí českou karetní hrou Krabat: Útěk z mlýna oživit krušnohorskou legendu
Novinka zdroj: Vysoká škola ekonomická v Praze

Studenti chtějí českou karetní hrou Krabat: Útěk z mlýna oživit krušnohorskou legendu

31. 10. 2023 9:25 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

V posledních dnech se to na crowdfundingové platformě Donio sešlo. Na své opětovné vydání zde vybírá peníze první český gamebook Na rozkaz krále a současně zde své štěstí zkouší i studenti oboru Arts management z Vysoké školy ekonomické v Praze, kteří chtějí vytvořit svou vlastní karetní hru Krabat: Útěk z mlýna.

Myšlenka na hru vznikla v rámci školního zadání pro oživení krušnohorské legendy – čaroděje Krabata. Studenti tak elegantním způsobem chtějí spojit zábavu a edukaci ve hře pro 4 až 6 hráčů, kteří se utkají v kooperativně sabotážním zážitku. Titul operuje s tajnými rolemi, kdy na jedné straně je Mistr se Satanem v zádech, zatímco na druhé jsou Učedníci s dobromyslným Krabatem, kteří se snaží opustit Černý mlýn.

Jedna strana se do konce třetí zimy snaží utéct, zatímco druhá jim v tom zabraňuje. Hnacím motorem jsou každopádně karty, z nichž vzniká cesta útěku, jejíž úspěšnost ovlivňuje správná kombinace schopností, intuice i taktiky. Pokaždé by však mělo platit, že partii odehrajete do 45 minut.

Tvůrci chtějí na vytvoření hry Krabat: Útěk z mlýna vybrat 20 000 korun, které se využijí při tisku karet a obálky. Aktuálně se jim povedlo vybrat necelou čtvrtinu. Kdyby kampaň byla úspěšná, plánuje se prodej v Regionálním muzeu v Teplicích, Informačním turistickém centru v Oseku a v Muzeu Karla Zemana v Praze.

Jestliže do ani jedné z těchto institucí nebudete mít cestu, můžete si v kampani za 1 200 korun zajistit jeden z deseti nabízených kusů. Případně za 5 000 korun se s firmou stanete partnerem a logo budete mít na krabičce.

Nejnovější články