Po Citrusech vyjde v češtině i třetí díl devíti karetní sólové série – Forage
Novinka zdroj: Side Room Games

Po Citrusech vyjde v češtině i třetí díl devíti karetní sólové série – Forage

13. 9. 2023 15:02 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Mark Tuck je autorem trilogie solitérních mikroher, které byly původně dostupné zdarma k vytištění, ale pro své kvality si našly vydavatele a dočkaly se tak oficiálního vydání formou fyzických karet a kostek v bytelné krabičce.

U nás je nejznámější druhý díl Citrusy, jelikož se díky vydavatelství TLAMA games dočkal počeštění, na které první díl Orchard stále čeká. Nicméně v případě třetího a závěrečného dílu Forage nebudeme o českou verzi ochuzení.

Český vydavatel sice ještě nic neoznámil, ale zahraniční vydavatel Side Room Games již nahodil předběžnou stránku kampaně hry na Kickstarteru, kde nechybí česká vlaječka (s dalšími devíti jazyky, tedy o hru je opravdu velký zájem).

Tentokrát nebudete česat ovocné stromy, ale vyrazíte do lesa na sběr ostružin, kaštanů a hub. Opět budete pokládat karty přes sebe a tím vytvářet vyšší a vyšší hodnoty na kostkách, z čehož vám na konci partie, kam se dostanete za 10 minut, plynou body.

Karty jsou rovněž oboustranné, takže ani tady nechybí nejrůznější úkolové výzvy, jimiž si můžete zpestřit zážitek. Hra bude stát 15 dolarů (zhruba 350 korun) a kickstarterová kampaň se rozeběhne koncem tohoto měsíce.

Nejnovější články