Pán prstenů v Magic: The Gathering se dočká dalších karet a představuje se Jurský svět
Novinka zdroj: Wizards of the Coast

Pán prstenů v Magic: The Gathering se dočká dalších karet a představuje se Jurský svět

26. 9. 2023 12:33 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Mysleli jste si, že Wizards of the Coast skončili se setem Tales from the Middle-Earth pro sběratelskou karetní hru Magic: The Gathering? Ale kdeže! Druhou nejvýdělečnější edici v historii je potřeba řádně vymačkat, proto společnost na 3. listopad chystá další novinky.

Řeč je o 24 nových kartách, které najdete v takzvané scénické krabici. Jak už název napovídá, tvůrci zde představí karty scenérií, jejichž ilustrace dávají dohromady propojenou scénu. V případě Pána prstenů vyjdou čtyři takové krabice, kdy každá z nich bude obsahovat šest nových karet s unikátním výjevem.

Každý výjev se točí kolem jedné ze čtyř postav – Gandalfa, Galadriel, Aragorna a Witch Kinga. Kompletní scénu získáte vyložením karet do mřížky 3x2. Kromě těchto novinek se v boxu ještě skrývají 3 set boostery a šest art karet čistě pro kochání. Cena je stanovená na 40 amerických dolarů, v přepočtu tedy zhruba 900 korun.

Aragorn Rock zdroj: Wizards of the Coast   Sauron Rock zdroj: Wizards of the Coast

Všechny nové karty představil exkluzivně web IGN, kde si je také můžete prohlédnout. Spolu s tímto novým produktem vyjde ještě speciální edice sběratelských boosterů, v nichž lze nalézt jednu ze dvaceti karet z původního setu, která bude ozvláštněná ilustrací ve stylu plakátů šedesátkového a sedmdesátkového rocku (viz obrázky výše).

A když budete mít štěstí, naleznete i některou ze 100 očíslovaných kusovek. Kromě nich ještě nabídnou hrst nových foilových karet i dodatečných ilustrací. Tyto dvě novinky dále doprovodí další edice Jumpstart boosterů.

Tímto ale podzimní nálož nekončí. 17. listopadu vyjde set The Lost Caverns of Ixalan, kde naleznete rustikální karty a monstra, která se inspirují v mezozoiku (karty si můžete prohlédnout na oficiálních stránkách). Proto se jedná o ideální příležitost pro další cross-over, tentokrát se značkou Jurský svět.

Celkově hráči mohou sesbírat 26 unikátních karet, které se občas objeví v set boosteru, zatímco ve sběratelském boosteru vždycky. Karty mají svůj vlastní symbol a unikátní ilustraci, se kterou do hry lze přinést Jeffa Goldbluma jako legendárního doktora Iana Malcolma. Nahánět ho zase může třeba nezastavitelný Indominus Rex.

A na úplný závěr tu máme hezké gesto od společnosti Wizards of the Coast, jež se rozhodla, že vytvoří kartičku se Sheldonem Menerym, který před několika týdny podlehl rakovině krku. Zatím se neví, jaké atributy karta ponese, ale na víkendové akci MagicCon v Las Vegas se zveřejnila ilustrace od Donata Giancola, jíž na Twitteru sdílela instituce MagiKids.

Duchovního otce populárního režimu Commander a prominentní osoby celého světa Magic: The Gathering zachycuje v zářivé zbroji obklopeného proudem inkoustu. Provedení by mohlo naznačovat, že ilustrace se objeví na reprintu karty Inkshield, která zabrání veškerému zranění v boji a umožňuje vytvořit bílo-černou 2/1 bytost Token Inkling s létáním za každé takto vyblokované poškození (děkujeme webu Dicebreaker).

Možná ještě pravděpodobnější je skutečnost, že se Menery stane přímo Commanderem, kterého hráči po celém světě budou moct využít při tvorbě svého balíku. Jistě by se jednalo o poctu, která udělá radost fanouškům a současně by posloužila jako zasloužený odkaz.

Nejnovější články