Objevujte galaxii a nacházejte ztracené civilizace v Galactic Renaissance od autora Inis
Novinka zdroj: Matagot

Objevujte galaxii a nacházejte ztracené civilizace v Galactic Renaissance od autora Inis

31. 3. 2023 13:01 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Výlety ke hvězdám a průzkum fascinujících nových světů vzdálených mnoho světelných let, to je sen, který je možné uskutečnit nejen knihami, filmy a videohrami, ale také deskovkami. Při takovém objevování se ale s největší pravděpodobností neobejdete bez nějakého toho politického pletichaření, které je základem chystané novinky Galactic Renaissance.

Co je Galactic Renaissance, ptáte se? Jedná se o další hru Christiana Martineze, která spadá do „politické trilogie“, na které pracuje s vydavatelstvím Matagot. Prvním jejím dílem bylo starší Inis, jež oplývalo keltskou historií. Aktuálně chystaný druhý „zářez“ se tedy díky svému vesmírnému zasazení přesouvá o velký kus někam jinam.

Stále se ale jedná o titul, do kterého mohou proniknout dva až čtyři hráči, kteří si v něm během jednoho sezení užijí zábavu na zhruba 75 minut. Jak bylo předestřeno, tato zábava se bude točit kolem objevování galaxie, ve které narazíte na nové planety a systémy, kde se pokusíte navázat vztahy s prastarými civilizacemi.

zdroj: Matagot

Tohoto úkolu se zhostí váš tým, který postupně budete rozšiřovat o dodatečné specialisty, kdy každý má své specifické schopnosti. Ve své podstatě se jedná o deckbuilding, protože tyto specialisty si budete postupně přidávat do svého základního balíčku karet. Své zástupce pak budete vysílat do jednotlivých lokalit, v nichž se pokusíte rozšířit svůj vliv a vytvořit alianci. Ostatní hráči se ale přirozeně snaží o to samé, což vytváří rozruch a konflikty.

V právě probíhající kampani na Kickstarteru si můžete Galactic Renaissance zakoupit hned v několika variantách. Ta úplně nejlevnější stojí 1 000 korun a jde pouze o základní hru bez bonusových odměn. Jestli o tyto exkluzivní odměny máte zájem (a že jich opravdu není málo, kdy rozšiřují titul o mnoho dodatečných možností a postav), musíte si připlatit 800 korun.

V případě, že by vám to stále přišlo málo, je ještě dostupná kompletní verze za necelých 2 400 korun. Její útroby schovávají kromě základu a bonusů ještě rozšíření, díky kterému se s vámi do hry může vydat pátý hráč. Také je zde herní podložka a obaly na karty. Expanzi, podložku a obaly si ale také můžete dokoupit dodatečně. K výsledným cenám každopádně musíte ještě přihodit 570 korun za dopravu a celek navýšit ještě o daň.

Jestli máte zájem si Galactic Renaissance vyzkoušet předtím, než se rozmyslíte s koupí, stačí vlastnit Tabletop Simulator a pustit se do ní digitálně. V případě, že vás hra osloví, můžete se pomalu začít těšit na březen 2024, kdy by měla dorazit k podporovatelům.

Nejnovější články