Objevte krásy Arizony v turistickém Trailblazer: The Arizona Trail
Novinka zdroj: Mariposa Games

Objevte krásy Arizony v turistickém Trailblazer: The Arizona Trail

1. 3. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Turistických her, které opěvují krásy přírody, už na trhu pár nalezneme. Asi tím nejkrásnějším příkladem jsou Parky, které u nás vydává společnost Albi. Zmínit můžeme i Bear Mountain Camping Adventure nebo Traiblazers (v češtině vyjdou jako Průzkumníci). S posledním jmenovanou se může plést série Traiblazer (tedy v jednotném čísle) od vydavatelství Mariposa Games. Ta v minulém roce uvedla první díl, který hráče vytáhl na stezku Johna Muira. A letos na ní volně naváže dvojka – Traiblazer: The Arizona Trail.

Z názvu jistě hned odvodíte, že tentokrát vyrazíte na arizonskou stezku (Arizona National Scenic Trail) dlouhou slušných 1 290 kilometrů. Skrze kaňony, pouště, hory i krásné lesy vás provede od hranice s Mexikem až na severní hranici s Utahem. Během toho pravděpodobně potkáte zajímavé živočichy, jako jsou prasata pekari nebo ptačí běžci. Jedním z největších lákadel je samozřejmě majestátní Grand Canyon.

Na tuto pouť mohou vyrazit jak odvážní sólisté, tak odhodlané skupinky až čtyř lidí. Podle toho, kolik se jich na cestu vydá, jim bude chůze trvat 40 až 150 minut. Hráči pak během 8 kol/týdnů sbírají různé zdroje, skrze které mohou získat výhody. Též si během toho vytváří vlastní „malbu“ s pomocí získaných polyominových dílků fauny a flóry. K upřesnění veškerých prvků a mechanismů nejlépe poslouží oficiální pravidla.

Po jejich přečtení můžete zavítat na probíhající kickstarterovou kampaň, kde tvůrci přepočítávají šestinásobek původně požadované částky v hodnotě necelých 3 milionů korun. Díky tomu se odemknulo několik bonusových cílů jako alternativní sety komponent, případně dodatečné zkrášlující prvky. Většinu těchto bonusů však získáte pouze s deluxe variantou za 1 620 korun. Ta ještě přináší dvouvrstvé desky hráčů, figurky strážců pouště a kvalitněji zpracovaná pravidla i karty.

V případě šetření je možné sáhnout po standardní variantě za 1 150, která později dorazí i do běžného prodeje. Jednou z možností je utratit i 2 550 korun a za deluxe verzi dvojky a běžnou verzi prvního dílu. Podle toho, jakou z variant vyberete, zaplatíte dopravu v hodnotě 590 až 700 korun. Ve všech případech celkovou částku povýšíte ještě o daň.

Jestli nedojde na dodatečné problémy, Trailblazer: The Arizona Trail se u dveří podporovatelů objeví během listopadu letošního roku. Během prosince bude následovat spuštění volného prodeje.

Nejnovější články