Na internet unikly karty ze třetí edice Disney Lorcana. Firma hledá viníka
Novinka zdroj: Ravensburger

Na internet unikly karty ze třetí edice Disney Lorcana. Firma hledá viníka

21. 11. 2023 13:17 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Pokud jste byli v posledních dnech aktivní na internetu, mohli jste 17. listopadu narazit na několik fotek, jež měly ukazovat karty ze zatím nevydané a nepojmenované třetí edice populární sběratelské karetní hry Disney Lorcana. S informací nejdříve přišel web Comicbook, které následně webu Dicebreaker potvrdili i zástupci samotného vydavatelství Ravensburger.

Viník karty odcizil, nafotil a sdílel na sociální sítě. Původní příspěvek už k nalezení není, nicméně internet si žije vlastním životem, proto některé fotky můžete ještě dohledat. Když to uděláte, zjistíte, že se do hry chystají karty z dalších populárních značek, do nichž patří možná trochu zapadlá Atlantida: Tajemná říše nebo vynikající Planeta pokladů. Též se představí várka několika nových mechanismů a kompletně nový typ karet zvané „Lokace“.

Firma v aktuální době nepotvrdila ani nevyvrátila, že leak je důsledkem interní krádeže. Někteří fanoušci se také začali obávat, že problémy negativně ovlivní dostupnost, případně budoucí plány se hrou. Dle vyjádření Ravensburgeru by takové komplikace hrozit neměly.

„Několik nevydaných karet z připravované sady karetní hry Disney Lorcana bylo ukradeno a sdíleno na internetu. V současné době tuto záležitost vyšetřujeme. Chceme naše fanoušky ujistit, že únik nebude mít vliv na budoucí vydání a dostupnost. Pokud má kdokoli informace týkající se této záležitosti, kontaktujte, prosím, přímo společnost Ravensburger,“ uvedla společnost webu.

Načasování úniku každopádně nemohlo být nepříjemnější. Ravensburger před pár dny uvedl druhou edici Rise of the Floodborn, která přináší dalších 204 nových unikátních karet, jež se mohou pyšnit dalšími povedenými arty z dalších kultovních animáků, ale také klíčovým slovem „Resist“, které z karet dělá docela houževnaté soky. Jestli vás zajímají další informace, odkážu vás na náš starší článek.

S vydáním druhého setu každopádně bude zajímavé sledovat, jestli se tentokrát podaří ukojit hlad zájemců, s nímž se setkala první edice The First Chapter. Ta se kombinací zájmu a podcenění distribuce stala nedostatkovým zbožím, čehož využili scalpeři, kteří karty i balíčky prodávají za přemrštěné částky.

Nejnovější články