Vzácné karty ze hry Disney Lorcana se již prodávají za závratné částky
Novinka zdroj: Ravensburger

Vzácné karty ze hry Disney Lorcana se již prodávají za závratné částky

3. 11. 2023 11:16 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

První edice sběratelské karetní hry Disney Lorcana je v podstatě beznadějně vyprodaná. Ravensburger evidentně v tomto případě dost podcenil poptávku a nezvládl vytvořit dostatečné množství produktů, aby mohli být všichni fanoušci spokojení. Na druhou stranu tento jev může navýšit vzácnost jednotlivých karet, které nabydou na své ceně, což se ostatně už děje.

Disney Lorcana – rare Elsa zdroj: eBay Disney Lorcana – rare Elsa zdroj: eBay

Třeba nedávno se na aukční stránce eBay povedla prodat unikátní varianta karty Elsa, Snow Queen za necelých 165 tisíc korun. Kusovka měla hodnocení Gem Mint 10, což v běžné mluvě znamená v podstatě perfektní stav, který nenese žádné známky opotřebení. Tedy ta nejlepší možná varianta pro nakupujícího i prodávajícího.

Hodnotu této karty tvoří především skutečnost, že se nejedná o verzi dostupnou v normálním balíčku, ale jde o promo z výstavy D23 Expo, která se konala v roce 2022. Během ní se mohli návštěvníci dostat k vůbec prvním šesti promo kartám celý rok před uvedením hry do běžného prodeje. Navíc karty z této události mají dole speciální znak jasně značící jejich velkou vzácnost.

Mezi tuto unikátní sérii patří ještě Stich, Cruella de Vil, Maleficent, Robin Hood a Captain Hook. Všechny mají svou nezanedbatelnou hodnotu, ale jak to vypadá, Elsa je jejich pomyslným vůdcem, jelikož si tímto prodejem zasloužila titul nejdražšího oficiálně zaznamenaného prodeje v krátké historii hry (podle agentury PSA).

V budoucnu to ale s promy bude jinak. Vydavatelství se totiž rozhodlo, že místo toho, aby každá z akcí měla své unikátní razítko či variantu, tak na daný rok představí trojici karet, kterou půjde získat napříč všemi eventy daného roku. Pro rok 2024 to je Pinocchio, Talkative Puppet spolu s Rapunzel, Gifted Artist a písní Four Dozen Eggs.

Ravensburger se rovněž připravuje na 1. prosince, kdy uvede druhý set Rise of the Floodborn. Ještě předtím se ale snaží o dotisk první edice The First Chapter, aby si ji mohli pořídit i další zájemci.

Nejnovější články