Berte trojici druhoválečných sólovek Pavlov’s House, Castle Itter a Lanzerath Ridge v jednom balíčku
Novinka zdroj: DVG

Berte trojici druhoválečných sólovek Pavlov’s House, Castle Itter a Lanzerath Ridge v jednom balíčku

18. 5. 2023 8:31 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Dan Verssen Games (DVG) specializující se na historické deskové hry s válečnou tématikou, které jsou převážně hratelné jen v jednom hráči, má ve svém portfoliu vychvalovanou sérii Valiant Defense autora Davida Thompsona, kterou tvoří hry Pavlov's House, Castle Itter, Lanzerath Ridge a Soldiers in Postmen's Uniforms.

Jde o poměrně nové hry, když první z nich vyšla v roce 2018 a poslední loni, nicméně nabídka nestíhá poptávku. Tituly jsou vyprodané a zájemci se tak mohli ubírat jen k bazarům a videoherním adaptacím. Studio ale přispěchalo s crowdfundingovou kampaní, kde se dostane na každého.

Na platformě Gamefound byla spuštěná kampaň nazvaná David Thompson Games a je překvapivé, že v ní jedna z her chybí – Soldiers in Postmen's Uniforms. Takže máte možnost zakoupit si zbylé tři hry, a to buď každou zvlášť za 60 dolarů / 1 300 korun, nebo všechny tři naráz za 160 dolarů / 3 500 korun.

Poštovné bude odhadem činit 25 dolarů za jednu hru a dalších 5 dolarů za každou další, tedy se připravte na doplatek 550, 650 či 760 korun za jednu, dvě či tři hry. Zároveň budete z ceny her a ceny poštovného platit daň.

Všechny tři hry jsou pravidlově poměrně přístupné a primárně solitérní (pravidla najdete na kartách her). Jen Pavlov's House můžete hrát i ve dvou kooperativně a ve třech kompetitivně. Konkrétně v této hře se ujmete velení nad sovětskou jednotkou bránící titulní budovu při obléhání Stalingradu.

Castle Itter vás zase zavede do Rakouska na samý konec druhé světové války, kde se v roli amerických vojáků spolu s pěchotou wehrmachtu, rakouským odbojem a osvobozenými francouzskými zajtaci bráníte útoku 17. divize tankových granátníků SS.

A konečně hra Lanzerath Ridge zrekonstruuje bitvu v Ardenách, kde se opět budete bránit v roli Američanů před dotírajícími Němci. Zajímavostí této bitvy je, že zatímco Američanů bylo pouhých 18, tak Němců 550…

Crowdfundingová kampaň těchto her by ráda vybrala 15 tisíc dolarů, tedy 328 tisíc korun a v době psaní článku se nachází v polovině této cesty, přičemž do konce kampaně zbývá ještě 20 dní. Pokud se podaří vybrat dvojnásobek požadované částky, tak se každá z her dočká příručky osvětlující vývoj dané hry a historické pozadí daného konfliktu.

Nejnovější články