Na Gamefoundu můžete získat kompletní edici Carson City s insertem
Novinka zdroj: Quined Games

Na Gamefoundu můžete získat kompletní edici Carson City s insertem

31. 5. 2023 12:01 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

V půlce dubna platforma Gamefound představila výběr chystaných kampaní, které se na ní v následujících týdnech a měsících podívají. V seznamu se kromě výroční edice Firefly: The Game či rozšíření pro Bestii nalézal i dotisk big boxu pro eurovku z Divokého západu – Carson City. Nějaký čas od tohoto oznámení uplynul, což znamená, že lidé z Quined Games již spustili kampaň. Ba dokonce požadovaná částka (téměř 950 000 korun) se podařila vybrat za necelé dvě hodiny.

V základu se jedná o podobnou krabici, která vyšla už v roce 2015, která v sobě obsahuje v podstatě veškerý obsah, jež do hry v průběhu let vyšel. Některých změn se hráči ale přece jen dočkali, kdy jejich úkolem je celkově vylepšit zážitek z hraní i přípravy.

V Carson City si hráči v každém ze čtyř kol vybírají novou postavu s unikátní schopností, aby se následně pustili do výstavby budov a cest, zabírali si území, vydělávali peníze a získávali body. Pokud se dva hráči sejdou na stejném akčním poli, musí si dát kostkový duel. Co k tomu přidává Big Box?

Z herního hlediska tou největší novinkou je přidání sólového režimu. V něm se postavíte „virtuálnímu“ protivníkovi, jehož obtížnost si můžete zvolit. Všeobecně ale platí, že rozhodně nepůjde o procházku růžovým sadem a k vítězství je potřeba kreativita i trpělivost.

zdroj: Quined Games

Další velkou změnou, kterou jistě uvítají všichni, je speciálně navržený insert ve spolupráci s Black Magic. Ten urychlí přípravu a zjednoduší třídění, přičemž tvůrci se zaručují, že se skvěle vejde do krabice a umístíte do něj veškeré komponenty, nehledě na vámi vlastněnou verzi hry.

Ruku v ruce s těmito novinkami ještě jdou zrevidovaná pravidla, která upravila různé jednotlivosti a zapomenout nesmíme na vylepšenou vizuální stránku. Současně s tím autoři vytvořili nové pomocné přehledové karty, na kterých naleznete informace pro základ, všechny dodatečné expanze i moduly.

Studio nakonec upozorňuje, že některé novinky půjde získat pouze v rámci kampaně (třeba zmíněný insert). Dotisk sice bude dostupný i v běžném prodeji, ale s největší pravděpodobností ve velice omezené míře (tímto způsobem navíc bude dostupná pouze edice s kartonovými komponenty).

Řečí čísel vás edice, která nabízí kartonové komponenty, vyjde na zhruba 1 800 korun. Cena za exkluzivní variantu se dřevěnými komponenty se pak vyšplhala na 2 250 korun. Kdybyste chtěli, je možné si do objednávky přihodit i dodatečné věci, jako jsou kovové žetony (také exkluzivní pro kampaň) nebo dodatečné unikátní kostky. No a v případě, že již vlastníte veškerý obsah a chcete pouze novinky, vystačíte si s 830 korunami.

Tyto ceny samozřejmě nejsou konečné, jelikož se vaše útrata ještě zvýší o dopravu. Všeobecně byste za jednu kopii měli zaplatit zhruba 475 korun plus VAT. Konečná částka ale záleží na celkové váze balíku. Když se nevyskytne značný problém, objednávky k majitelům doputují v březnu 2024.

Nejnovější články