Břink! na vašich telefonech a počítačích? Studio Dire Wolf konečně chystá adaptaci vlastní hry
Novinka zdroj: Rexhry

Břink! na vašich telefonech a počítačích? Studio Dire Wolf konečně chystá adaptaci vlastní hry

22. 5. 2023 8:53 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Tým ze studia Dire Wolf se mezi hráči proslavil především hrou Duna: Impérium a sérií Clank!, kterou v češtině můžete znát jako Břink!. V jejím rámci vyšlo už 15 titulů či rozšíření a další se chystají. Aktuálně můžete podpořit a rovnou získat Clank!: Legacy 2 – Acquisition Incorporated – Darkest Magic, tedy druhý zářez v žánru legacy, v němž kompetitivně i kooperativně procházíte scénáři a utváříte svůj unikátní příběh.

Značka se relativně brzy podívá i do dalšího média, jelikož studio oznámilo digitální adaptaci původního Břinku. Ta je aktuálně ve vývoji pro PC (Steam) a mobilní zařízení se systémy Android a iOS a na její vydání dojde během roku 2024.

Žádné dodatečné informace, případně screenshoty prozatím představené nebyly, tudíž není jasné, jak se to celé na obrazovkách bude hýbat a vypadat. Vzhledem ale k tomu, že půjde o adaptaci, jistě se tvůrci pokusí jít co nejvíce ve šlépějích předlohy. A s takovými adaptacemi mají bohaté zkušenosti.

„Měli jsme to štěstí, že jsme v posledních letech spolupracovali s několika úžasnými partnery, abychom jejich stolní hry přinesli hráčům digitálních her (a brzy budeme mít několik dalších, které oznámíme!). U Břink! to však bude poprvé, co převádíme naší vlastní deskovou hru do digitálního prostoru, což je logický krok a zároveň šance, jak si s tím užít trochu legrace,“ okomentoval oznámení Scott Martins, prezident Dire Wolf.

Pokud vás digitalizace zajímá a nechce se vám příliš čekat, budete mít šanci se dostat do uzavřeného beta testování. Abyste se do něj dostali, je potřeba v rámci aktuální kickstarterové kampaně podpořit zmíněné Clank!: Legacy 2 – Acquisition Incorporated – Darkest Magic alespoň v úrovni „Associate“, což je nejnižší úroveň i pro zisk samotné stolní hry.

Nejnovější články