Na Gamefound míří výroční edice Firefly i rozšíření pro Bestii
Novinka zdroj: Foto: Gale Force Nine

Na Gamefound míří výroční edice Firefly i rozšíření pro Bestii

17. 4. 2023 15:48 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Peníze sice na stromech nerostou, ale to neznamená, že by si člověk nemohl čas od času trochu vyrazit z kopýtka a udělat sobě i tvůrcům radost tím, že podpoří zajímavou stolní hru v crowdfundingové kampani. Na Kickstarteru se takových nadějí nalézá hromada a pozadu nezůstává ani přímá konkurence Gamefound. Ta zrovna nedávno představila výběr blížících se projektů, které by stálo za to přidat do vašeho hledáčku. Rozhodně jich není málo.

Firefly: The Game – 10th Anniversary Collector’s Edition

Firefly - The Game 10th Anniversary zdroj: Foto: Gale Force Nine

První zástupce udělá radost především příznivcům kultovního sci-fi seriálu s nádechem westernu – Firefly. Ten byl sice nekompromisně zaříznutý již během první série, ale odkaz žije dál, a to i v této rozlehlé stolní hře.

Ta oslaví své desáté výročí, ke kterému byla připravená exkluzivní sběratelská edice, v níž naleznete hromadu obsahu, všechna dosud vydaná rozšíření a ještě něco navíc, přičemž zabalené to bude v luxusní krabici.

Aby vám kampaň neunikla, můžete si zakliknout její sledování na stránce Gamefoundu. Když to uděláte, dostanete jako bonus set foilových karet hrdinů (samozřejmě jen v případě, když si edici následně i pořídíte).

Beast – Shattered Isles

zdroj: Studio Midhall

Mezi další blížící se kampaně, které mnoho lidí bude s nadšením vyhlížet, patří chystané první rozšíření pro chválenou Bestii (ta v minulém roce díky Tlama Games vyšla v češtině). Shattered Isles přinese do snažení nová dobrodružství, mechaniky, mapy, lovce a logicky také bestie. Tudíž pro fanoušky základu zjevně povinnost.

Stejně jako u Firefly, i zde v případě sledování dostanete bonus, tentokrát ve formě minirozšíření The Great Hunt. Tudíž šup na stránku kampaně a tuto možnost si zaklikněte. Součástí bude také reprint základu, ale hlavně přidání detailně vymodelovaných figurek, které budou dostupné i pro Shattered Isles.

Coloma – reprint a rozšíření

Coloma zdroj: BoardGameGeek

Jestli jste si nestihli v průběhu posledních let zakoupit chválenou Colomu z roku 2019, budete mít další šanci. Tato eurovka zasazená do Kalifornie v době zlaté horečky, ve které 1 až 6 hráčů buduje vlastní zlatokopecký byznys, se totiž dočká reprintu. Společně s ním rovnou dorazí rozšíření New Prospects, které přidá další možnosti, odměny i dílky. Zájemci mohou své zlato předběžně hledat zde.

Carson City Big Box

Carson City Big Box zdroj: Foto: Quined White Goblin Games

V prostředí Divokého západu ještě chvíli zůstaneme, jelikož se své nové kompletní krabice dočká strategický worker placement Carson City. Krabice je to stejná jako ta, která vyšla už v roce 2015, avšak je rozšířená o přídavky The Lawyer/Editor a Father Christmas. Celek je doplněný ještě o nový sólový režim, aby si na své přišli také kovbojové-samotáři. Jestli to je přesně to, co hledáte, už víte, že máte kampaň předběžně sledovat.

Skytear Horde: Monoliths

zdroj: Skytear Games

Aby těch opětovných vydání nebylo málo, brzy se navrátí karetní tower defense Skytear Horde. Ten v chystané kampani skrývá svůj reprint, ale hlavně samostatně hratelné rozšíření Monoliths. To přinese celkově 8 nových předpřipravených balíčků, které lze kombinovat s balíčky z předchozí kampaně, což otevírá dveře novým možnostem. S těmito přírůstky také dorazí nové hrady a hrdinové. A právě promo karty osmi hradů jsou bonusem pro všechny, kdo si přidají titul do svého seznamu sledovaných.

League of Dungeoneers

League of Dungeoneers zdroj: BoardGameGeek

S reprinty (bohužel) stále nekončíme. Dočká se ho i relativně mladý dungeon crawler League of Dungeoneers, ve kterém si hráči buď sami, nebo v partě až 4 dobrodruhů vyzkouší, jaké to je, živit se prohledáváním zapomenutých kobek.

Aby kampaň nebyla pouze o reprintu, tvůrci přihodí i první velké rozšíření The False Prophet, které představí další možnosti už tak rozlehlého zážitku. Těšit se lze na novinky v rámci tvoření a vylepšování postavy, dodatečná pravidla a několikero dalších nepřátel. Co si budeme, zní to rozhodně lákavě (odkaz zde).

Secrets of the Greenwold

zdroj: Dungeon in a Box

Na své si přijdou také příznivci RPG. V rámci jedné pořádné krabice si půjde zakoupit velké fantasy dobrodružství Secrets of the Greenwold. Balík ve svých útrobách skrývá obří kampaňovou knihu, bestiář, kartonové figurky, bojové mapy i dílky terénu. Tvůrci se navíc na tuto snahu o zastavení války draků opět podívali, aby přinesli přepracovaný vizuál, další monstra a různé dodatečné komponenty.

Kompletní balík vás vyjde na 3 800 korun. Bude ale také možné pořídit samostatné knihy v pevné vazbě (zhruba 1 260 korun). Podrobnosti už nyní prozkoumáte na stránce kampaně.

Creature Caravan

Creature Caravan zdroj: Foto: Red Raven Games

Nebojte, budoucnost nestojí jenom na reprintech a rozšířeních. Přítomné jsou také úplné novinky. Jednou z nich je další hra Ryana Laukata, autora Spících bohů.

Creature Caravan je již sedmou hrou z krásného světa Arzium, kdy se tentokrát 1 až 6 hráčů společně s titulní karavanou pokusí dostat různé příšerky do bezpečí. K tomu jim pomůže 134 karet a kombinace různých akcí a schopností. Hráči navíc hrají simultánně, takže délka partie zůstává vždy víceméně stejná.

Společně s Creature Caravan hráči na svět pomůžou ještě knize s pevnou vazbou Guide to Arzium, která přinese detailní vhled do tohoto rozlehlého světa. A přirozeně nebudou chybět ani reprinty několika hůře sehnatelných her ze série, jako jsou Zbloudilí nebo Near and Far: Amber Mines. Sledování kampaně si lze zařídit zde.

The Quest Compendium

No a nakonec jedna zajímavost. Vrací se totiž tvůrci Codex Silenda s další hádankovou knihou – The Quest Compendium. Ta technologii puzzle knih dále vylepšuje a přináší novinky, díky kterým ještě více popustíte uzdu fantazii.

Jde o dřevěnou knihu, jejíž jednotlivé stránky budou skrývat speciální hádanky, které půjde upravovat. Novinkou této verze je možnost kompletního přehození jednotlivých stránek a také dvě dostupné velikosti. Jedna je kompaktní a druhá pořádně mohutná. Jestli vás projekt zajímá, sledovat ho můžete tady.

The Quest Compendium zdroj: Foto: Arcane Concepts Inc.

Jakmile budou jednotlivé kampaně spuštěné, čímž se do světa dostanou zase další detailnější informace, rozhodně budeme o většině projektů informovat v podobě samostatných novinek. Jestli ale chcete být vždy mezi prvními, kdo vědí, co se šustne, své favority bedlivě sledujte a využijte odkazy přiložené v článku.

Nejnovější články