Multiplayerová střílečka Warhammer 40,000: Darktide dostane kooperativní karetní hru
Novinka zdroj: Fatshark

Multiplayerová střílečka Warhammer 40,000: Darktide dostane kooperativní karetní hru

6. 3. 2024 13:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Pokud si potrpíte na temné světy a hraní kooperativních stříleček na počítači či konzolích, pak vás dost možná neminula hra Warhammer 40,000: Darktide z konce roku 2022. Ta sice nezpůsobila takový poprask jako její fantasy předchůdce Warhammer: Vermintide 2, ale své příznivce si našla. A brzy si ji zahrajete i na stole.

Warhammer 40,000: Darktide – The Card Game zdroj: Cubicle 7

Společnost Cubicle 7 oznamuje ryze karetní stolní hru Warhammer 40,000: Darktide – The Card Game, která bude rovněž kooperativní a usednout k ní mohou najednou čtyři hráči.

Můžete si dát jen jednu jednorázovou partičku, a to klidně i sólově, nebo se pustit do toho hlavního, tedy kampaně. Ta čítá celkově šest misí a z toho mála informací zatím není zjevné, zda si ji budete muset dávkovat napříč několika večery, jelikož neznáme herní dobu hry.

Ostatně kromě krabice nevíme, jak bude vypadat všech 260 karet, hrací desky hráčů či žetony, natož jak se to vlastně celé bude hrát. Jisté je jen to, že hra dorazí letos v létě.

Studio Cubicle 7 není zrovna známé svou tvorbou deskových her, jelikož se specializuje na RPGčka. A mezi nimi je spousta zástupců ze světa Warhammeru, ať už je řeč o Warhammer Fantasy Roleplay, Warhammer 40,000 Roleplay: Wrath & Glory či Warhammer 40,000: Imperium Maledictum. S látkou tedy pracovat umí a teprve se ukáže, jak jim půjde tvorba uzavřenější deskovky.

Nejnovější články