Mučící hororová filmová série Saw dostane vlastní stolní hru
Novinka zdroj: Iconiq Studios

Mučící hororová filmová série Saw dostane vlastní stolní hru

5. 10. 2023 14:46 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

V biografech v těchto chvílích kromě jiných filmů řádí už jubilejní desátý díl hororové série Saw. Mnozí se mohou podivovat, že to zrovna tato značka dotáhla k tolika filmům, stejně jako tomu, že novinka se může chlubit opravdu přívětivými ohlasy od fanoušků. Tuto popularitu zužitkuje studio Iconiq, které toto mučení převede na stůl.

Pokusí se toho dosáhnout s deskovkou Saw: The Jigsaw Trials, kterou tvoří společně s filmovými společnostmi Lionsgate a Twisted Pictures. Zatím o ní příliš mnoho informací nevíme. Snad jen to, že ještě během letoška odstartuje crowdfundingová kampaň na Kickstarteru. Z logiky věci se dá s vydáním počítat nejdříve v průběhu příštího roku.

Tvůrci současně uveřejnili render krabice, který slibuje zábavu pro 2 až 6 hráčů, přičemž ve dvou stihnete vše odehrát do 30 minut, zatímco v plném počtu to potrvá 90 minut. Současně půjde o zážitek pro hráče starší 18 let. Vzhledem k brutalitě předlohy to dává naprostý smysl a dá se počítat s tím, že dostaneme i několik nepěkně krvavých ilustrací a prvků (ostatně jste viděli tu krabici výše...).

Kromě toho se o hře neví nic dalšího. Vzhledem k tématu by mohlo jít například o hru jednoho proti všem, kde se jeden zhostí role titulního řezníka Jigsawa, zatímco ostatní se pokusí dostat z jeho smrtelných pastí. Stejně tak by mohlo jít o něco ve stylu únikových her, kde by klidně dávalo smyslu na úniku kooperovat, případně by si mohl každý sám za sebe řešit svou vlastní past. Skutečnou podstatu deskovky nám odhalí chystaná kampaň.

Studio Iconiq už má zkušenosti s deskovými adaptacemi filmových látek. Půlku jeho portfolia tvoří hry založené na kultovním snímku Oni žijí! od Johna Carpentera. Respektive jedna z nich vyšla v minulém roce, zatímco druhá karetní letos prošla úspěšnou kampaní na Kickstarteru. Jinak je deskoherní portfolio poněkud skromné a celek se spíše specializuje na sběratelské figurky.

Saw: The Jigsaw Trials se každopádně přidává k letošní várce adaptací známých hororových látek, do kterých patří rovnou dva Texaské masakry motorovou pilou, jeden Halloween a jeden Vřískot.

Nejnovější články