Mučení v Saw: The Jigsaw Trials už probíhá v kampani na Kickstarteru
Novinka zdroj: Iconiq Studios

Mučení v Saw: The Jigsaw Trials už probíhá v kampani na Kickstarteru

7. 11. 2023 12:37 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Začátkem října studio Iconiq oznámilo chystanou stolní adaptaci známé filmové hororové série Saw, u jejíhož zrodu stál král strašidelných filmů James Wan. Adaptace nese název Saw: The Jigsaw Trials a kromě renderu krabice, počtu hráčů či herní doby pohybující se mezi 30 až 90 minutami jsme o ní moc informací nevěděli. Nyní už ale běží kampaň na Kickstarteru, která odhalila detaily.

Hráči se stanou potenciálními nástupci ikonického hlavního záporáka celé série. Aby se jím však někdo mohl stát, musí nejdříve překonat nástrahy současného vraha. Všichni jsou tak uvěznění v jeho dílně, kde mají prostředky na to, aby rozbíjeli a tvořili pasti.

Jedná se proto o kompetitivní projekt, kde se hráči navzájem vyzývají různými pastmi, které vytvoří kombinací karet. Aby z nich unikli, musí hledat nápomocné předměty. Případně je možné využívat unikátní karty nabízející různé bonusy. Pokud budete ve velkých nesnázích, lze dokonce obětovat kus svého těla a tím z pasti jednoduše uniknout. Jenom si musíte dávat pozor, abyste nevykrváceli, protože v takovém případě pro vás hra končí.

zdroj: Iconiq Studios

Oproti předchozím informacím navíc nastala jedna změna. Autoři se do hry rozhodli ještě zabudovat sólový režim se scénáři, který je určený nejen pro samotáře, ale také umožňuje hrát hru kooperativně. Titul je navíc nově určený pro 1 až 6 hráčů. O návrh tohoto kolotoče utrpení se postaral Luke Melia (They Live: The Card Game). Pro více informací si můžete prostudovat rozpracovaná pravidla.

Saw: The Jigsaw Trials se v rámci kampaně již pohodlně zafinancovalo a autoři na svém kontě přepočítávají přes 2,5 milionů korun. Na projekt podobného ražení je navíc docela zajímavé, že zde nejsou žádné bonusové cíle ani vyloženě mnoho bonusů, které je možné přikoupit.

V zásadě máte na výběr dvě edice – standardní a sběratelskou. Standardní stojí necelých 1 300 korun a přichází se základními komponenty a kartami. Sběratelská za cenu 1 850 korun nabízí to samé, jenom přihazuje slipcase na krabici a maketu uříznuté ruky, tedy nic s dopadem na hratelnost.

Za dopravu zaplatíte 340 až 430 korun a daní se tentokrát nemusíte zaobírat, její hodnota je už započítaná v uváděných cenách. S doručením se počítá někdy během příštího července, poté bude hra dostupná také v běžných obchodech.

Nejnovější články