Moon River je kovbojské pokračování Kingdomina, v němž si dominové dílky „slepujete“ sami
Novinka zdroj: Blue Orange Games

Moon River je kovbojské pokračování Kingdomina, v němž si dominové dílky „slepujete“ sami

15. 8. 2023 12:33 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Skvělé Kingdomino se právoplatně stalo moderní rodinnou klasikou, která se dočkala již několika odvozených her. Naposledy jste se mohli vydat do pravěku v Kingdomino: Lovci mamutů, které osobně považuji za dosud nejlepší díl série. Ale možná mu tento úspěch sebere chystaná novinka Moon River.

Vydavatelství Blue Orange se protentokrát rozhodlo upustit od Kingdomina v názvu, ale když se pozorněji podíváte na barevnou obálku krabice, všimnete si v pravé horním růžku větičky: „A Kingdomino Game System“. Moon River tak běží na „enginu“ Kingdomina od Bruna Cathaly, který je spoluautorem novinky. Druhým designérem je Yohan Servais, přispěvatel do série Odemkni!/Unlock!

Když jste se pozorněji dívali na obálku, jistě jste si všimli i tématu hry, tedy kovbojů, kteří budou ve hře hnát krávy po nejrůznějších pastvinách. A stejně tak jste si mohli povšimnout jednoho velmi zvláštního úkazu – dílku puzzle.

Moon River zdroj: Blue Orange Games

Přestože se Moon River hraje v jádru stejně jako Kingdomino, puzzle jsou asi tou největší odchylkou. Tentokrát si totiž z nabídky nebudete brát už hotové dominové dílky, ale jen jejich poloviny, které do sebe zacvaknete a vytvoříte si tak vlastní dominový dílek, který už standardně přiložíte do rozrůstající se krajiny před vámi.

Tento systém slibuje větší svobodu v plánování vašeho ranče a alespoň navenek působí, že půjde o další krok od Kingdomina ke složitějším hrám. Podtrhuje to i větší volnost v bodování oblastí. Stále platí, že velikost oblasti násobíte, v tomto případě počtem přítomných krav, které ale můžete přesouvat, pokud na dílcích máte kovboje, takže si v průběhu hry můžete změnit bodované oblasti.

Ke hře mohou usednout dva, tři nebo čtyři hráči, kterým jedna partie zabere 45 minut. Pokud vás zajímají kompletní pravidla a nevadí vám angličtina, pusťte se směle do čtení. Vydání hry je očekávané letos v říjnu a nezbývá než doufat, že se v Mindoku i tentokrát postarají o překlad.

Nejnovější články