Monumental dorazil na sklad. K zájemcům připutuje do konce týdne
Novinka zdroj: Blackfire

Monumental dorazil na sklad. K zájemcům připutuje do konce týdne

23. 5. 2023 11:12 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Není tomu vyloženě dlouho, co Blackfire oznámil, že do našich luhů a hájů přinese lokalizovanou verzi civilizační hry Monumental. V únoru byly krabice již na cestě z Číny, což mělo být předzvěstí brzkého vydání. A skutečně. Blackfire hlásí, že titul je skladem a do prodeje bude vypuštěný tento pátek 26. května.

Jelikož je opakování matkou moudrosti, tak si zde opět uvedeme důvody, proč se o hru zajímat. V prvé řadě jde o projekt Matthewa Dunstana, který ve svém portfoliu má slušnou porci velice povedených her, mezi něž patří i u nás nedávno vydaná Moje knihovnička nebo chystaná Příští stanice Londýn.

Druhým důvodem je, že se jedná o veskrze zajímavou civilizační hru, ve které se 1 až 4 hráči snaží úspěšně vést svůj národ (v krabici je 5 dostupných civilizací), který v ideálních podmínkách dosáhne blaha a prosperity. K této slibné budoucnosti jej přivede rozvoj hlavního města složeného z karet v mřížce 3x3. Všechny tyto karty přináší různé vojenské, ekonomické, kulturní či průmyslové zdroje společně se zlatem.

Tímto stylem postupně budete své město rozšiřovat a projdete si hned několika historickými érami, ze kterých lze získat nové karty. Skrze ně lze vaše město neustále vyvíjet, avšak za čím dal vyšší cenu. Mezitím se ještě budete bít o provincie na modulární desce, která přináší další klíčové bonusy a mechanismy.

Všeobecně jde o zhruba dvouhodinové sezení, ve kterém můžete vzít osud vybrané civilizace do vlastních rukou. Jestli nepatříte mezi zájemce, kteří mají již vytvořenou předobjednávku, možná by vás mohla zajímat cena. Doporučená cenovka je 2 399 korun, avšak v drtivé většině obchodů titul pořídíte o více než dvě stovky levněji.

Nejnovější články