Mladé vydavatelství TTGames vydá po Abyss zahradní bitvu Garden Nation
Novinka zdroj: Bombyx

Mladé vydavatelství TTGames vydá po Abyss zahradní bitvu Garden Nation

10. 1. 2023 13:47 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Nejmladší z českých vydavatelství TTGames ještě nevydalo ani svou první hru a už oznamuje další titul, který bude následovat po blížící se české edici starší, tedy časem ověřené hry Abyss. Můžete se tak začít těšit na deskovku Garden Nation z roku 2021, za níž stojí autorské duo Rémi a Nathalie Saunierovi (Twin It!, À la manière d'Arcimboldo).

„Ve hře hrajete za malé lidičky, kteří se snaží najít útočiště v zahradách, kde si různě ve spadaném listí či suché trávě staví své příbytky,“ zaznívá přímo od českého vydavatele. Nejedná se však o žádnou přívětivou kooperaci, jelikož ve hře budou 2 až 4 hráči na ploše zhruba jedné hodiny soupeřit o území titulní zahrady.

A když je řeč o titulu, tak právě jméno české verze je v tuto chvíli ve hvězdách. Nabízí se samozřejmě doslovný překlad, tedy Zahradní národ, ale TTGames poukazují například na francouzskou verzi, která byla pojmenovaná Petit Peuples, tedy Malé národy.

Zvažují se Pidi lidi i Mini lidé, ale studio hodlá do procesu výběru vhodného názvu zapojit svou komunitu, takže se může kdokoliv na Facebooku studia v komentářích pod oznámením podělit o svůj nápad. A jak už u tohoto přístupu od jiných vydavatelů bývá zvykem, vítězný návrh, tedy jeho navrhovatel se může za odměnu těšit na samotnou deskovku. A kdy se české Garden Nation vlastně dočkáme? To TTGames neprozrazují.

Nejnovější články