Mindok vydá jednu z nejžhavějších her letošního Essenu – postapokalyptickou Revive
Novinka zdroj: Aporta Games

Mindok vydá jednu z nejžhavějších her letošního Essenu – postapokalyptickou Revive

30. 11. 2022 8:27 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Hra Revive patřila k nejžádanějším hrám letošního Essenu. Naštěstí nešlo o uměle vytvořený hype a z deskovky se vyklubalo něco skutečně výjimečného, když se hodnocení na BoardGameGeeku drží na parádních 8.3 bodech z 10. No a Mindok se stává českým vydavatelem.

Revive vás vezme do předaleké budoucnosti. Jste lidé, kteří se před smrtící zimou ukryli pod zem, abyste po 5 000 letech vystoupili na povrch Země a pokusili se jí znovu osídlit. Ale jak už to tak bývá, ani v těch nejtěžších časech se různě smýšlející národy nedokáží spojit, a tak si jdete po krku.

Revive tedy není kooperace, ale strategická kompetitivní hra, v níž nicméně nedochází k přímému konfliktu mezi hráči. Každý si spravuje svoji desku hráče s unikátními možnostmi a rozlézá se po herním plánu, přičemž jedním z hlavních mechanismů je hraní karet pro jeden z jejich dvou efektů.

Zároveň tu nechybí kampaň o pěti scénářích, kdy každý do hry přidá něco nového. Jakmile odehrajete celou kampaň, budete před sebou mít kompletní hru, kterou lze hrát opakovaně do nekonečna.

Datum vydání české verze Mindok ještě neprozradil, ba co víc, potřebuje vaši pomoc s českým názvem. Tak pokud vás něco napadá, zamiřte na Facebook vydavatele a podělte se v komentářích pod oznámením.

Nejnovější články