Lorcanu letos čekají čtyři nové edice, starter set pro dva hráče a první šampionát
Novinka zdroj: Ravensburger

Lorcanu letos čekají čtyři nové edice, starter set pro dva hráče a první šampionát

18. 1. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Nedávno jsme vás informovali o oficiálním vstupu sběratelské karetní hry Disney Lorcana na český trh, což ale nejsou jediné zajímavé události tohoto roku. Dozvídáme se totiž o širších plánech vydavatele Ravensburgu, co se budoucnosti hry týče.

V letošním roce můžete počítat se čtyřmi novými edicemi, čímž se celkový počet vyšplhá na šest. Tu nadcházející už známe – Into the Inklands, která se právě i u nás začne prodávat již od 23. února. Názvy a témata dalších tří edic neznáme, ale víme, kdy přijdou: 17. května, 9. srpna a 15. listopadu.

S pátou edicí, tedy tou, která vyjde v srpnu, se hráči dočkají nového typu produktu – startovního balení pro dva hráče. Půjde o produkt určený vyloženým nováčkům do sběratelských karetních her, kdy se hráči naučí Lorcanu v průběhu hraní.

Začnou jen se 30karetními balíčky, na kterých se naučí absolutní základy a postupně budou přidávat další a další karty až do plného počtu 60 kusů se všemi pravidly hry. Zajímavé je, že toto balení má obsahovat i herní desku a kartonové figurky, jejichž účel si teď můžeme pouze domýšlet. Starter set bude stát 30 liber, tedy v čistém přepočtu 660 korun.

A to ještě není vše. S letošním rokem se poprvé rozjede i oficiální turnajová sezóna, kdy se hráči budou moct zapojit do světového šampionátu skrze výhry na regionální a národní úrovni. Turnaje odstartují v květnu, samostatné šampionáty Evropy a Ameriky v posledním čtvrtletí letošního roku, zatímco mistrovství světa nastane někdy v příštím roce. Můžeme jen doufat, že se bude moct zapojit i Česká republika, když už se u nás bude hra oficiálně prodávat.

Ceny pro vítěze za mistrovství Evropy a Ameriky zatím nejsou tak příjemné finanční částky jako třeba v případě Magiců. Místo toho si vítěz odnese vzácnou „enchanted“ verzi promo karty Stitch, Rock Star (na titulním obrázku) a první dva hráči dostanou ještě herní podložku s promo obrázkem. Osobně jsem zvědavý, zda s sebou oficiální kompetitivní scéna přinese i první banování karet, které se ukáží být až příliš silné.

Nejnovější články