Natočte slavné animované filmy v rodinné kooperativní deskovce Disney Animated
Novinka zdroj: Funko Games

Natočte slavné animované filmy v rodinné kooperativní deskovce Disney Animated

5. 9. 2023 14:22 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Plodné studio Funko Games, respektive tvůrčí tým Prospero Hall přichází s tematicky velmi zajímavou deskovkou Disney Animated. Tato kooperativní rodinná deskovka pro 2 až 4 hráče na 40 až 80 minut vás vrátí v čase do dob, kdy ve studiích Walta Disneyho vznikaly ty nejznámější animované filmy.

Z hráčů se stanou filmaři, jejichž největším nepřítelem je hrozící uzávěrka. Všichni musí do vymezeného času natočit svůj film, jinak bude celá budoucnost animáků v ohrožení a padouši tak dosáhnou svého.

Hra je postavená na principu průhledných karet, kdy nejprve vytvoříte pozadí scény z jednotlivých dílků, abyste na ně následně položili slavné postavičky. Vzhledem k tomu, že hra cílí převážně na rodiny, nejsou její pravidla nikterak složitá. Nápad je to ale poměrně originální a tematika na poměry Disneyho neokoukaná.

V právě vydané krabici se pokusíte zrekonstruovat filmy Sněhurka a sedm trpaslíků, Fantasia, Alenka v říši divů, 101 dalmatinů a Aladdin. Vzhledem k tomu, že na krabici stojí označení „Volume 1“ můžeme asi počítat s tím, že budou vycházet další krabice s jinými filmy od Disneyho.

S dostupností právě vydané hry Disney Animated to ale bude – minimálně zpočátku – složitější, jelikož je zatím k mání jen na americkém trhu. Například na Amazonu ji koupíte za 35 dolarů, tedy téměř 800 korun, ale zásilku logicky prodraží poštovné a pravděpodobně i zdanění.

Nejnovější články