Mantic Games chystá nové hry ze světa komiksových značek The Walking Dead a Invincible
Novinka zdroj: Mantic Games

Mantic Games chystá nové hry ze světa komiksových značek The Walking Dead a Invincible

3. 7. 2023 11:34 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Vydavatelství Mantic Games už nějakou dobu spolupracuje s firmou Skybound Entertainment, díky čemuž mohlo na stoly přinést figurkovky z legendárního komiksového světa The Walking Dead. Tato spolupráce se oběma celkům zjevně osvědčila, když se rozhodli partnerství prodloužit, z čehož opět mají těžit především hráči a fanoušci Roberta Kirkmana.

Invincible: The Dice Game zdroj: Mantic Games

Týmy se totiž rozhodly, že prohloubí nabídku titulů založených na známých komiksových značkách, kdy první vlaštovky budou vycházet z nedávné malé kostkové hry Hellboy: The Dice Game. Pokud vás náhodou minula, vyšla koncem minulého roku a díky jednoduchým pravidlům umožnila až čtyřem hráčům proniknout do lokací se známým pekelníkem, v nichž hledali nápovědy průzkumem a porážením nepřátel. Svižná a jednoduchá kombinace karet a kostek.

Na tomto systému se následně zrodí The Walking Dead: The Dice Game. Systémy – zdá se – zůstanou velice podobné, takže i zde naleznete několik klasických šestistěnných kostek a dvě speciální, které využijete na vaší cestě za co největším množstvím zdrojů, které leží v různých objektech, v nichž se ale také skrývají plíživí nemrtváci, s nimiž se musíte vypořádat. Hráč, kterému se podaří sehnat nejvíce zdrojů, se stane vítězem a také členem skupiny, kterou vede samotný Rick Grimes.

Druhá hra Invincible: The Dice Game táké vychází z kostkového zážitku. V ní se pustíte do nekompromisního světa superhrdinů, který získal na velké popularitě s animovaným seriálem od Amazonu. Hráči si zde vyzkouší roli aspirujících hrdinů, kteří se chtějí přidat do uskupení Guardians of the Globe. Aby se jim to podařilo, musí získat co největší reputaci porážením padouchů a překonáváním svých souputníků.

Opět platí, že obě hry jsou velice jednoduché na naučení. Fanoušky předlohy navíc budou lákat na vizuální zpracování, které čerpá přímo z komiksových vzorů. Současně obě hry oslavují 20. výročí obou komiksových sérií. První fanoušci se k nim dostanou během Comic-Conu v San Diegu a Gen Conu. Od 20. července ale také půjdou objednat online na oficiálních stránkách Mantic Games a společnosti Skybound.

Vydavatelství zároveň ubezpečuje fanoušky, že nezanevřelo na figurkové The Walking Dead: All Out War, pro které údajně mají mít spoustu „fantastických nápadů“.

Nejnovější články