Klasická kooperačka Dungeon Saga dostane prequel pro nováčky i veterány
Novinka zdroj: Mantic Games

Klasická kooperačka Dungeon Saga dostane prequel pro nováčky i veterány

28. 2. 2023 10:51 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Nadšenci fantasy, mečů, luků a magie, pozor. Společnost Mantic Games totiž oznámila něco, co by vás mohlo zajímat. Konkrétně návrat značky Dungeon Saga, tedy série vycházející z ještě jiné série Dwarf King's Hold, která v letech 2015 až 2017 přinášela na stoly klasický dungeon crawler zážitek pro až 5 hráčů. Ti nejdříve bojovali v hlubinách proti nemrtvým, aby se konečně postavili mocnému drakovi. Nicméně oznámená novinka Dungeon Saga Origins nebude pokračovat v tomto příběhu. Naopak vás zavede na jeho začátek.

Dungeon Saga Origins je tedy prequelem k původní hře, ve kterém se podíváte do zcela nového dungeonu, avšak v roli klasických hrdinů – Madriga, Orlafa, Danora a Rordina. Podle vydavatelství se má jednat o zatím největší verzi hry, která bude fungovat jako skvělý nástupní můstek pro nováčky.

Tvůrci měli podle všeho vzít dohromady minulé zkušenosti, díky nimž se jim povedlo dosáhnout toho dosud nejlepšího zážitku, který je zábavný, vtahující i přístupný. Takže základem jsou opět jednoduchá a snadno pochopitelná pravidla, která nemusíte sáhodlouze studovat. Ale stále bude hra nabízet dostatek zábavy i pro veterány, takže dojde na náročné scénáře, propojené kampaňové hraní, speciální schopnosti postav a možnost nákupu věcí a vybavení za získané zlato. Jednoduše všechny ty příchutě, které máte rádi.

Prozatím byla představena jen hlavní grafika a také několik figurek jak pro hlavní hrdiny, tak i pro pár nemrtváků. Tvůrci během tohoto týdne vytvoří Q&A video, které vám zodpoví případné další otázky, přičemž vzniku hry se nevyhne crowdfundingová kampaň na Kickstarteru s možností pořídit si její „legendární edici“ (její přesný obsah ještě nebyl zveřejněn).

Nicméně samotná kampaň by měla být potenciálně zajímavá i pro hráče wargamingového Kings of War. V rámci kampaně totiž budou vůbec poprvé podrobně představení noví temní elfové Twilight Kin, kteří se skrze rozšíření stanou součástí Dungeon Saga Origins.

Nejnovější články