Klasická abstraktní hra Quoridor vyjde v upravené verzi s počítačovým Pac-Manem
Novinka zdroj: Gigamic

Klasická abstraktní hra Quoridor vyjde v upravené verzi s počítačovým Pac-Manem

22. 2. 2024 9:03 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Quoridor je abstraktní hra z roku 1997, kterou jste mohli díky Albi pořídit i v češtině od roku 2013. Má velice jednoduché principy, ale vzrušení podobné jako třeba při hraní šachu. Vaším cílem je dostat se se svou figurkou na druhou stranu herní plochy dříve, než se to podaří některému z vašich soupeřů.

Avšak ve svém tahu můžete místo pohybu svou figurkou umístit kamkoliv na herní plán zeď, která zpomalí postup soupeřů. Postupně tak vzniká spletité bludiště s jedním zásadním pravidlem – nemůžete soupeře zcela uzavřít, díky čemuž je vymýšlení překážek a vlastního postupu velice chytré.

Nyní, tedy po 27 letech od původního vydání, se na nás řítí nová verze Quoridor Pac-Man, která adaptuje jednu z největších legend videoherní historie. Pac-Man se dočkal už spousty stolních adaptací, ale tato vypadá na tu vůbec nejvěrnější.

zdroj: Gigamic

S deskovkou Quoridor Pac-Man si můžete zahrát úplně obyčejný Quoridor s tím rozdílem, že místo běžných dřevěných figurek budete používat ikonické figurky z videohry. Tím hlavním lákadlem je ale úplně nový herní mód.

V něm se jeden hráč chopí figurky Pac-Mana a další až čtyři hráči figurek duchů. Cílem duchů, kteří mají všeho všudy jeden pohyb, je připravit Pac-Mana o všechny životy tím, že na něj skočí. Cílem Pac-Mana, který má pohyby dva, je dříve posbírat čtyři kuličky, které ho odmění třemi dodatečnými pohyby.

I Pac-Man může skočit na ducha a tím ho vyřadit ze hry do doby, než se některému zbývajícímu duchovi podaří dopadnout Pac-Mana. V takovém případě se totiž figurky hráčů resetují a začíná se nanovo, až tedy na ztracené životy a získané kuličky. Vypadá to, že v této variantě nebudete pokládat zdi v rámci tahu, ale zřejmě si z nich budete moct vytvořit libovolnou arénu ještě před započetím partie.

Hra Quoridor Pac-Man vyjde letos v červnu za doporučených 36 eur, tedy v přepočtu za 900 korun a můžeme jen doufat, že bude dostupná i v České republice, ať už cizojazyčně (ve hře text není), nebo rovnou v lokalizaci některého z vydavatelů.

Nejnovější články