Kids Express je dětská varianta Colt Expressu s prakem
Novinka zdroj: Ludonaute

Kids Express je dětská varianta Colt Expressu s prakem

15. 2. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Kdo by to byl řekl, že legendárnímu Colt Expressu je letos už 10 let. Tato přístupná rodinná hra zaujala na první pohled kartonovým 3D vlakem, na ten druhý zábavnou hratelností, kdy hráči coby bandité hopkají z vagonu do vagonu, okrádají cestující a bitkují se mezi sebou v lehce nepředvídatelném karetním systému.

Hra o sobě dává po letech vědět skrze novou, dětskou variantu Kids Express. V tomto případě se role mění, hráči, kterým může být klidně i 5 let, se stanou dětmi (v angličtině Kid, což je i známé kovbojské jméno), kteří naopak bandity z vlaku sestřelují. A ano, hra je tedy na rozdíl od svého velkého bratříčka kooperativní.

Sestřelování banditů se doopravdy děje s pomocí „praku“, tedy speciální plošiny, na kterou umístíte projektil, do kterého cvrknete a doufáte v nejlepší. Hra má vzhledem k nízké věkové hranici velmi jednoduchá pravidla.

Ve svém tahu můžete udělat jednu ze dvou věcí: Buď pohnete svou figurkou do vagonu, v němž nejsou žádní bandité, nebo pohnete synem šerifa Samem vně vlaku, na jeho pozici umístíte prak a vystřelíte. Svůj tah zakončíte sebráním zavazadla ve vagonu, kde stojí vaše figurka, který vás obdaří speciálním efektem.

Hra končí po dobrání celé jedné hromádky zavazadel z jednoho z vagonů. Cílem hráčů je mít v tuto chvíli kolektivně více zavazadel, než kolik jich zůstalo ve vlaku, což představuje lup banditů. Do partie se mohou pustit až čtyři hráči, jde hrát sólo a za 15 minut máte hotovo. Na kartě hry si ještě můžete přečíst celá pravidla a Kids Express se objeví v obchodech někdy letos. A nezbývá než doufat, že se tak stane i v českém jazyce.

Nejnovější články