Tvůrci Star Realms chystají dětskou variantu a další novinky v rámci nové divize rodinných deskovek
Novinka zdroj: Wacky Wizard Games

Tvůrci Star Realms chystají dětskou variantu a další novinky v rámci nové divize rodinných deskovek

11. 12. 2023 11:16 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Odstartoval nový týden a na ZeStolu ho tentokrát začneme trochu netradičně – nikoliv souhrnem českých novinek, ale těch zahraničních. Studio Wise Wizard Games se startem prosince totiž oznámilo založení své nové odnože Wacky Wizard Games, která se zaměří na projekty vhodné do rodinného kruhu. Takže půjde o jednodušší tituly, které díky své roztomilé prezentaci budou vhodné i pro děti. S tímto oznámením se rovnou představila trojice her chystaných na příští rok.

Star Realms Academy

První udělá radost především příznivcům deckbuildingového sci-fi Star Realms, které v příštím roce oslaví své 10. výročí se dvěma kolekcemi, o nichž jsme nedávno informovali.

Výroční edice doplní právě Star Realms Academy, tedy zjednodušená verze pro dva hráče s barevnějšími ilustracemi, ale hlavně přístupnějšími matematickými procesy. Rovněž odpadne povinnost číst sáhodlouhého popisky.

Jak přesně bude partie vypadat, to zatím studio neprozradilo. Slibuje ale, že mechanismy budou zábavné i pro fanoušky plnohodnotné verze, o což se postará původní dvojice designérů Robert Dougherty a Darwin Kastle.

Pack the Essentials

Z vesmíru ale raději už zpátky na zem. Blíží se Vánoce, což znamená čas (ú)klidu a posledních dovolených. Na ně si musíte řádně zabalit a nezapomenout na své domácí mazlíčky, o čemž je i Pack the Essentials. V abstraktním strategickém titulu se až čtyři hráči pokusí do svých herních kufrů umístit destičky představující předměty, kočky či hračky.

Sezení se odehrává na poli 12 kol, během nichž se nejen snažíte zabalit co nejvíce prvků, ale také během toho plníte cíle a tvoříte nejdelší úseky z jednotlivých barevných destiček. To vše kvůli vítězným bodům. Hra navíc přinese i sólovou variantu, kde se utkáte proti Klubu kočičích dam, jež kradou destičky. Půjde o svižné hraní od Jacqueline Atkins zhruba na půl hodiny.

Caution Signs

Žádné portfolio rodinných projektů by samozřejmě nebylo kompletní, kdyby se v něm nevyskytovala nějaká večírková záležitost. Tu u Wacky Wizard Games zastupuje Caution Signs od Danielle Reynolds a autora oceňovaného boop.Scotta Bradyho. Už z povahy věci je jasné, že jde o hraní pro větší skupiny lidí, tedy od 3 do 8 zájemců.

Na ně v každém kole zhruba půl hodinového sezení čeká tajná kombinace přídavného a podstatného jména (např. stylový nosorožec nebo ohebná kráva). Následně má člověk dvacet sekund na to, aby nakreslil obrázek této kombinace na výstražnou značku.

Všechny takto vytvořené obrázky se spolu se všemi slovy odhalí a hádající se snaží zjistit, před čím jednotlivé značky varují. Zní to jednoduše a ve správné partě to jistě může spustit zástup humorných situací a asociací.

Nejnovější články