Karetní hru Silver rozšíří další dva balíčky a parádní sběratelská krabice
Novinka zdroj: Bézier Games

Karetní hru Silver rozšíří další dva balíčky a parádní sběratelská krabice

31. 1. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Karetní hra Silver tematicky spadá do univerza jiné karetní hry Ultimate Werewolf (takové Městečko Palermo), ale z herního hlediska si hodně půjčuju z karetní hry Kabo. Nyní máte možnost si na Kickstarteru pořídit její sběratelskou krabici a dvě nová rozšíření.

Pravidla hry Silver jsou velice jednoduchá. Každý hráč začíná partii s pěti kartami vyloženými před sebou lícem dolů, přičemž se může podívat pouze na dvě z nich a znát tak jejich identitu. Ve svém tahu si doberete vrchní kartu z dobíracího nebo odhazovacího balíčku a rozhodnete se, co s ní.

Můžete ji zahodit a tím spustit její efekt, nebo si ji necháte a nahradíte s ní některou z karet před vámi. Můžete ji klidně nahradit za víc karet, pokud mají stejnou hodnotu. Protože ale nemusíte vědět, co na kartách je, když jste je ještě neviděli, riskujete, že stejné nebudou a utrpíte postih.

Silver zdroj: Bézier Games

Cílem hry je nastřádat před sebou karty s co nejmenšími hodnotami (0 až 13, kdy číslo tematicky udává, kolik vlkodlaků daná karta postavy láká do vaší vesnice). Kdykoliv můžete hru ukončit s tím, že jste to právě vy, kdo má nejmenší součet, načež dojde ke kontrole a vašemu případnému vítězství, pokud jste se nemýlili.

Díky novému Kickstarteru existuje již šest samostatných balíčků hry Silver. Každý obsahuje 14 karet postav s unikátními schopnostmi, každý stojí jako samostatná hra, ale můžete je libovolně míchat a vytvářet vlastní kombinace postav.

Silver zdroj: Bézier Games

V probíhající kampani jsou dva nové balíčky Silver Eye a Silver Fang, které si ale nemůžete pořídit samostatně (budou k dostání až v obchodech). Tím hlavním je totiž sběratelská krabice, která naopak nebude k dostání v obchodech, a do které se vám vejde všech šest krabiček i s promo kartami, neoprenovými podložkami a rozšířením pro 5 a 6 hráčů.

Krabice je navržená tak, abyste ji už nikdy nemuseli vyndávat z police. Jednoduše ji otevřete jako dvoukřídlou skříňku a vytaháte si z ní, co zrovna potřebujete. Nejlevněji krabici pořídíte za 1 800 korun, což zahrnuje i dvě nová rozšíření, čtyři hráčské podložky a sadu dalších 14 karet určených jen pro tuto sběratelskou krabici.

Pokud si připlatíte 450 korun, dostanete navíc materiál, který vám umožní zahrát si v pěti a šesti hráčích; za 3 200 korun dostanete s krabicí všech šest her; a za 3 600 korun si k těm šesti hrám zase přidáte komponenty pro pět a šest hráčů.

Poštovné se pohybuje od 660 do 890 korun podle zvolené úrovně a z celkové částky ještě uhradíte 21% daň. Dodání sběratelské krabice hry Silver spolu s jejími balíčky je plánované na letošní listopad.

Nejnovější články