Slavný komiksový superhrdinský vesmír Valiant Universe přichází do RPG Mutants & Masterminds
Novinka zdroj: Green Ronin Publishing

Slavný komiksový superhrdinský vesmír Valiant Universe přichází do RPG Mutants & Masterminds

29. 1. 2024 11:41 | RPG | autor: Michal Krupička |

Slyšeli jste někdy o Valiant Universe? Ne? Nevadí. Jedná se o komiksové univerzum, které u nás tolik známé není, do povědomí se mohlo dostat filmem Bloodshot z roku 2020 s Vinem Dieselem v hlavní roli, ale ten mu nedělá zrovna nejlepší vizitku... Tento svět sjednocuje hrdiny vydavatelství Valiant a od produkce DC nebo Marvelu se odlišuje hlavně tím, že je mnohem drsnější a realističtější (pokud opomeneme to, že v něm jsou nanoboti a lidi se supreschopnostmi).

Pokud někdo zemře, většinou už zůstane mrtvý a nestává se, že se postavy vracejí častěji než míček v kalíšku na gumičce. Což z něj samo o sobě dělá zajímavý počin, tím spíš když si ho můžete zahrát v podobě stolního RPG. Valiant se totiž spojil s jedním z nejznámější superhrdinských systémů Mutants & Masterminds a vyrazil na Kickstarter s hrou Valiant Adventures.

Ta vás nechá vytvořit si novou postavu nebo vybrat nějakou z už existujících a její svět se vám představí ve dvojici knih. První s názvem Heroes Handbook obsahuje všechna potřebná pravidla pro hráče i vypravěče, která vychází právě z Mutants & Masterminds třetí edice a celá hra je s ní plně kompatibilní. Druhá kniha s názvem Worlds of Valiant je pak průvodce samotným světem hry.

Obsahuje osm možných zasazení, kde hru hrát, protože jak už to u komiksu bývá, děj se může odehrávat v alternativních časových liniích nebo v jiné historické době. K tomu nechybí ani osmdesát hrdinů i záporáků přepracovaných do pravidel tak, aby se dali použít jako NPC nebo hráčské postavy.

Kromě dvou knih je k dispozici ještě Valiant Adventures Gamemasters Kit, který obsahuje zástěnu pro vypravěče, referenční karty, listiny pro postavy a hromadu dalších ukazatelů, žetonů, karet a dalších věcí, které vám pomohou hru stylově zefektivnit. K nahlédnutí je v rámci kampaně i rychlá verze pravidel k vyzkoušení krátkého dobrodružství s předpřipravenými postavami. Stačí jen stáhnout, popadnout dvacetistěnku a můžete hrát.

Obě knihy v PDF verzích v rámci kampaně pořídíte za 910 korun. Pokud je pořídíte fyzicky, stojí 1 935 korun a PDF k nim obdržíte zdarma. Pokud chcete balíček včetně Gamemasters Kitu, zaplatíte 2 500 korun. Kampaň pak nabízí i možnost koupit knihy jednotlivě nebo si místo klasického PDF vybrat verzi pro virtuální herní platformu Roll20.

O přesné ceně poštovného nejsou zatím žádné informace, ale nejedná se o exkluzivitu pro Kickstarter, takže Valiant Adventures bude po vydání dostupné v obchodech. Na obou knihách se už pracuje a připravuje se extra obsah díky odemčeným milníkům v kampani. Digitální verzi byste měli dostat letos v říjnu, tu tištěnou příští rok v lednu.

Nejnovější články