Hry Na křídlech už se prodaly téměř 2 miliony kusů a chystají se rozšíření Včelína i Expedice
Novinka zdroj: Stonemaier Games

Hry Na křídlech už se prodaly téměř 2 miliony kusů a chystají se rozšíření Včelína i Expedice

18. 3. 2024 15:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Není žádným tajemstvím, že studio Stonemaier Games nemá žádná tajemství. Jedná se totiž o jednorožce na poli deskovek, který je kompletně transparentní a pravidelně odhaluje počty prodaných kusů i výdělky týmu.

Nyní se nám tak dostává do rukou zpráva za uplynulý rok, za nějž studio vykázalo příjmy ve výši 385 milionů korun, což je na sedmičlenný tým (s jedním zaměstnancem na částečný úvazek) víc než slušné.

Pro srovnání s předcházejícím rokem jde o propad o téměř 100 milionů korun, nicméně se nejedná o čistý zisk, který se naopak mezi lety zvýšil díky „vylepšeným partnerstvím a logistice“. Studio není v dluhu, nevzalo si žádnou novou půjčku a může se pochlubit velmi úctyhodnými čísly z prodejů.

Hlavním trhákem studia zůstává Na křídlech, kterému do hranice 2 milionů prodaných kusů zbývá pouhých 100 tisíc. Zajímavé je podívat si i na dvě nejnovější hry Expedice a Včelín, které za tu chvilku, co jsou na trhu, stihly prodat už 70 500 a 30 000 kusů.

Níže se můžete podívat na přehled všech hlavních produktů studia a už jen zmíníme, že Stonemaier Games bude letos oznamovat (a možná i vydávat) rozšíření pro hry Expedice a Včelín, novou verzi hry Rolling Realms, a k tomu všemu má v rukávu ještě jednu novou hru.

Nejnovější články