Hra o manželství, Foxy.... Česká vydavatelství plní pulty novými i starými hrami
Novinka zdroj: Tlama Games

Hra o manželství, Foxy.... Česká vydavatelství plní pulty novými i starými hrami

18. 1. 2023 9:37 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Ačkoliv je rok 2023 teprve na svém začátku, pro česká vydavatelství je v podstatě v plném proudu. Neustále přinášejí velkou porci všemožné stolní zábavy, která může krátit dlouhé zimní večery. V poslední době se toho navíc urodilo poměrně mnoho, kdy s novinkami přišla většina společností.

První firmou na holení se stává Tlama Games, která z kraje týdne zahájila předprodej roztomilé paměťové hry Foxy, která vyjde ještě v lednu. Jedná se o svižný produkt vhodný pro celou rodinu, ve kterém si vyzkoušíte, jestli jste bystřejší než liška. Každé kolo si tak budete všímat zvířátek, která se postupně objevují na kartách. Počet zvířat stejného druhu si následně pokusíte zapamatovat a zapsat, kdy na konci hry dostanete tolik bodů, kolik jste zapsali zvířátek. Pokud však toto číslo je vyšší než to reálné, nezískáte body žádné. Proto záleží na vás, jak moc věříte své paměti a jestli budete riskovat pro body navíc.

Hra o manželství deluxe 1 zdroj: Albi Můj první nedobytný hrad zdroj: Blackfire

A u rodinné zábavy ještě zůstaneme. Blackfire totiž naskladnil Můj první Nedobytný hrad. Hra je určená pro ty nejmenší, tedy pro děti od čtyř let. Hratelností spadá do kategorie tower defense, kdy se hráči převtělí do role hrdinů, kteří se snaží zabránit příšerám ve vniknutí do hradu. Jedná se tedy o zábavu pro 1 až 4 hráče, kteří musí spolupracovat, přičemž celá přístupnost je umocněná absencí textu. Jednoduchá, leč funkční zábava, která do prodeje bude vypuštěná 27. ledna za 509 korun.

Mezitím Mindok brzy přinese dotisk roztomilého Kočičího klubu. Titulu, ve kterém kočky krmíte, šatíte a celkově se staráte o jejich blaho. Společně s dotiskem také dojde na nové minirozšíření Koťata. Tyto menší kočičky se mohou přátelit s dospělou kočkou, která se stane jejich maminkou a bude se zároveň s ní dělit o jídlo. Dotisk i minirozšíření budou dostupné už 23. ledna.

Kromě koťat zde ale naleznete i jednoho psa, který se sem možná zatoulal z další chystané novinky Mindoku – Psí park (neplést s Psími parťáky). Tu si už nyní můžete předobjednat zhruba za 1 199 korun a všem pejskařům umožní sbírat karty psů ze 163 plemen, o které se budete starat a chodit s nimi na procházky. 1. března rovnou se základem dorazí i dvě rozšíření, která přinesou dodatečné rasy i speciální efekty.

No a na závěr si dovolíme opustit vody rodinné zábavy a zabrouzdáme do sfér her pro odrostlé publikum. Albi totiž vydalo partnerskou Hru o manželství Deluxe, která do vašeho vztahu může přinést trochu té dodatečné vášně. V rámci tří kategorií (otázky, seznamy a kreslení) hráči budou postupně zjišťovat, jak dobře se znají a zároveň budou nostalgicky vzpomínat na své společné zážitky.

Nejnovější články