Autor hry Watergate chystá asymetrickou námořnickou karetku The Hunt
Novinka zdroj: Salt & Pepper Games

Autor hry Watergate chystá asymetrickou námořnickou karetku The Hunt

16. 1. 2023 13:47 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Matthias Cramer rozhodně není autorem neznámým. Tento deskoherní návrhář má totiž ve svém portfoliu už mnoho povedených her, do kterých určitě patří skvělá Watergate, ale za zmínku jistě stojí i Rococo, Glen More či Kraftwagen. A brzy by se tato řada měla rozšířit o další titul The Hunt, o jehož vydání se postará společnost Salt & Pepper Games.

Na tomto projektu vypomáhala i Engin Kunter a jedná se o karetní námořnickou strategii pro dva hráče, kteří si budou hrát na kočku a na myš. Jeden hráč se totiž ujme britského královského námořnictva, které se snaží ulovit hráče druhého, jenž zase ovládá německé Kriegsmarine. Kulisou pro tento střet se stane druhá světová válka.

Německá strana se tak pokouší zůstat skrytá před Brity a zároveň se snaží o potopení pěti nákladních lodí. Britové se naopak musí pokusit ulovit jejich admirála v rámci závěrečné bitvy, v níž vyhraje ten, kdo odejde s menším poškozením. Strana spojenců tak bude mít výhodu početní, zatímco Němci vyžadují větší rafinovanost a kvalitní strategii. Oba hráči každopádně budou operovat se svými vlastními balíčky karet.

Celý tento střet v rámci jednoho sezení by měl trvat od 25 do 45 minut. Zároveň se má jednat o relativně přístupný zážitek, do kterého se mohou v klidu pustit i děti od 10 let. V dnešní době už prakticky nestandardně se budete muset obejít bez sólového režimu, jelikož The Hunt je určený čistě pro dva hráče. Dále víme, že v rámci asymetrie bude mít německá strana lehkou nevýhodu.

Společnost doufá, že hru na trh uvede do konce roku 2023. Bude tomu ale 15. března předcházet crowdfundingová kampaň na stránce Gamefound, kde autory budete moct podpořit a hru si zde přímo pořídit s největší pravděpodobností i s několika bonusy. Zmíněnou kampaň už nyní můžete sledovat, aby vám neunikl její start.

Nejnovější články