Gamefound představil řadu dalších letošních kampaní včetně Hannibala, Mozkožrouta a Avatara
Novinka zdroj: Dragori Games

Gamefound představil řadu dalších letošních kampaní včetně Hannibala, Mozkožrouta a Avatara

20. 3. 2024 15:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Crowdfundingová platforma Gamefound dedikovaná stolním hrám čas od času odvysílá představení blížících se projektů, aby se kolem nich začal budovat ruch, zvědavci si mohli projít předběžné stránky jejich kampaní a v případě zájmu si i zakliknout sledování, aby jim neutekla žádná informace ani start samotné kampaně.

Hodinový stream nazvaný Gamefound’s Hottest Feast představil 11 kampaní (viz seznam) pro letošní rok, z nichž jsme o dvou psali už samostatně – God of War: The Board Game a Cyberpunk 2077: The Board Game. Zbylých devět si v krátkosti představíme na následujících řádcích, jelikož se ke hrám podrobněji vrátíme s odstartováním jejich kampaní.

Ve čtyřech případech jde o návrat známých her. Je to kartami řízená válečná hra Hannibal a Hamilcar, kterou jste mohli mít díky Fox in the Box i v češtině. Obsahovala vlastně dvě hry, které budou v nové kampani už opravdu rozdělené na Hannibala a zvlášť Hamilcara.

Zároveň zmizí plastové figurky a nahradí je kartonky ve stojáncích, což by doufejme mohlo srazit cenu. Pro zájemce ale nebude chybět možnost si „lepší“ figurky přikoupit, nikoliv však z plastu, ale rovnou z kovu.

Dále se vrací karetní bojovka Skytear Horde s rozšířením nazvaným Campaigns. Jedná se o kooperativní a solitérní hru, která má navozovat pocit hraní sběratelské karetní hry. Campaigns je pak další samostatně hratelné rozšíření, které umí propojit tři hry do jedné kampaně, což celé odehrajete za pouhé dvě hodinky.

Gamefound Feast zdroj: Gamefound

Třetí známou značkou je karetní duel Mozkožrout od Richarda Garfielda. Ten dostane dvě nové sady Battlefruit Kingdom a Battlefruit Galaxy s hromadou nových karet i mechanismů. A pak se ještě vrací sólový a kooperativní boss-battler Leviathan Wilds se svým druhým tiskem a novým rozšířením.

A tím opouštíme známé světy a vydáváme se do neprozkoumaných vod. Fanoušci anime Avatar se mohou začít těšit na kooperativní hru Avatar: The Journey of Aang, v níž si budete budovat své tablo z kostek.

Studio stojící za veleúspěšnou hrou Tanares zase představilo nový projekt Odalin – Dungeons of Doom, tedy další obří příběhovou hru plnou přenádherných figurek. Tento dungeon crawler zaujme už jen svým zasazením do arabských zemí.

Dále tu máme hybridní deckbuilding ve hře Historica Arcanum: Cults of London, kde si budete hrát na okultisty s cílem ovládnout viktoriánský Londýn. Jistě potěší, že půjde o asymetrickou hru, v níž má každý hráč jiné možnosti.

Pod latinským názvem Stupor Mundi se skrývá nová hra Nestora Mangoneho, tvůrce Darwin’s Journey, Newton a Autobahn. S pomocí výběru karet s akcemi tu budete stavět svůj vlastní hrad z věží a zdí, s čímž vám pomohou nejrůznější najaté postavy.

A konečně se ještě představila hra StarDriven: Gateway, která je kooperativní, kompetitivní i sólo a hraje se na epizody. V rámci asymetrických frakcí se budete starat o svou loď, prozkoumávat vesmír, plnit mise, činit výzkum anomálií a samozřejmě válčit.

A to by bylo z festivalu Gamefoundu v tuto chvíli vše. Jakmile dojde ke spuštění kampaní jednotlivých her, tak si je na webu pěkně do detailu představíme.

Nejnovější články