Ukojte své cestovatelské chutě a vydejte se na dobrodružný hike v Bear Mountain Camping Adventure
Novinka zdroj: SweaterBear Games

Ukojte své cestovatelské chutě a vydejte se na dobrodružný hike v Bear Mountain Camping Adventure

8. 8. 2023 8:33 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Chtěl jsem na úvod napsat, že aktuálně je vhodné období na nějaké pořádné výletování po přírodě, ale když se v posledních několika dnech podívám ven, počasí tomu příliš nepřeje. Aspoň že podobné putovní choutky může člověk ukojit stolními hrami. Dobře známé Parky asi představovat příliš nemusím, ale třeba chystaná novinka Bear Mountain Camping Adventure si to rozhodně zaslouží.

Hra aktuálně a možná i docela překvapivě zažívá veleúspěšnou kampaň na Kickstarteru, kde vybrala už více než 9 milionů korun. Pokud byste chtěli porovnání, tak třeba stolní Call of Duty má v podstatě třetinu (tady se využití známé značky moc nepovedlo). Na druhou stranu se není čemu divit, protože prvotina studia SweaterBear Games a návrháře Caseyho Mattese láká už na první pohled.

Nejen svým vyloženě překrásným vizuálem, ale i premisou. 1 až 4 turisté si zde zasoutěží o to, kdo se jako první dostane na Medvědí horu, čímž si zajistí ty nejlepší možné výhledy do nádherné přírody. Aby ale vůbec člověk k hoře došel, musí na cestě sbírat zásoby a absolvovat různé zábavné kempingové aktivity, jako je třeba jízda na kole nebo výlet na kajaku.

Bear Mountain Camping Adventure zdroj: SweaterBear Games

K vítězství vedou různé strategie, ale hlavní složkou bude hraní karet z vašich dvou balíčků aktivit, které postupně rozšiřujete. Každé kolo představuje jeden den na cestě, během něhož provádíte naplánované kratochvíle, sbíráte žetony a děláte dodatečná rozhodnutí či změny. Na konci každého dne se však vždy musíte utábořit, což je klíčový prvek na cestě dopředu.

Abyste se k hoře dostali, je potřeba se utábořit alespoň v jednom kempu od každé barvy. K dosáhnutí cíle vám pomůže například postupné vylepšování, kdy třeba vyměníte stan za přívěs nebo karavan, čímž si vždy můžete uchovat více žetonů zdrojů pro další den.

Bear Mountain Camping Adventure zdroj: SweaterBear Games

Jestli vás průběh hry zajímá podrobněji, pravidla naleznete na kartě hry. Pokud ovšem další přesvědčování není nutné, stačí navštívit stránky kampaně, kde hru získáte nejlevněji a mezi prvními. Standardní verzi si nejrychlejší z vás ještě mohou pořídit za 870 korun (po vyprodání této úrovně cena povyskočí na 1 220 korun). Jedná se o verzi, která půjde i do obchodů, nicméně bude vylepšená o odemčené cíle, které povětšinou zvyšují kvalitu komponent či zkrášlují vzhled.

Lepší deluxe edice vyjde na 1 530 korun (po vyprodání první vlny za 2 210 korun) a přinese dřevěné žetony a plastové zásobníky. K tomu ještě přibalí expanzi Rough Terrain, která přináší potřebné prvky pro pátého hráče, náročnější terén a lahve na vodu.

Nejvyšší edice pak stojí 2 190 korun (opět po vyprodání za 3 200 korun) a ještě přidá rozšíření Extreme Weather, jež do zážitku přináší vliv počasí, ale i bonusovou menší hru Legends of the Falls, která funguje na podobných principech jako její větší bratříček, ale navštívíte v ní krásné vodopády. Tato hra nepůjde do běžného prodeje, takže se jedná o velice zajímavý bonus.

Všechny výše zmíněné ceny ještě povýší doprava pohybující se mezi 370 a 660 korunami. A bohužel je i v tomto případě potřeba zaplatit VAT. Zájemci se ale zase na svou cestu hrou Bear Mountain Camping Adventure budou moct vydat už někdy mezi květnem a červnem příštího roku.

Nejnovější články