Fantasy fotbal Guild Ball po třech letech ožije díky domácím tiskárnám
Novinka zdroj: Steamforged Games

Fantasy fotbal Guild Ball po třech letech ožije díky domácím tiskárnám

30. 1. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Přestože je britské studio Steamforged Games známé především stolními adaptacemi videoher jako Dark Souls, Horizon, Elden Ring či Monster Hunter, má ve svém portfoliu i hry nepodléhající licenci. Vzpomenout můžeme například Bardsung, Godtear, Guild Ball či zakoupené české projekty Euthia a Kinghill.

Nás protentokrát zajímá zmíněný Guild Ball, který byl takovou odpovědí na populárnější Blood Bowl – fantasy fotbal s figurkami, přičemž Guild Ball „adaptoval“ normální fotbal, ne ten americký. Hra se těšila z dodatečného obsahu od roku 2015 do roku 2020, kdy ji Steamforged Games opustili s velmi špatně volenými slovy.

Tehdy uvedli, že se hra, respektive její komunita stala natolik soutěživou, že už nebylo možné se v ní z tvůrčího hlediska realizovat. Vývojáři chtěli přidávat zábavné postavy, které ale byly v očích komunity buď příliš slabé a k ničemu nebo příliš silné a zastínily tak ostatní. Takže na vině byli hráči...

Tvůrci to tak prý ale nemysleli, z konce hry neviní komunitu a teď, po třech letech od žalostného oznámení, se komunitě omlouvají návratem hry na scénu. Jen nečekejte, že najednou začnou chrlit jednu figurku za druhou.

Ve skutečnosti jde totiž o velmi zajímavý krok zahrnující 3D tiskárny. Steamforged Games na populárním tržišti MyMiniFactory uveřejní podklady pro vytištění celého startovního balení, tedy všech potřebných figurek, měřidel, terénu a tak podobně.

Tohle vše bude zdarma, a dokonce se zapracovalo na pravidlech a modelech, aby byly přívětivé pro domácí tiskárny. Další figurky budou dostupné k vytištění postupně a není zcela jasné, zda budou také zdarma, nebo si za ně studio už začne něco účtovat.

Je to každopádně nová šance pro téměř 10 let starou hru. A když se ukáže, že je o ní opravdu velký zájem, nikde není psáno, že by se nemohla vrátit i v mnohem tradičnější podobě – krabičkách, které si pořídíte v normálním obchodě.

Nejnovější články