Ezio už řádí na Kickstarteru v deskovce Assassin’s Creed: Brotherhood of Venice
Novinka zdroj: tisková zpráva

Ezio už řádí na Kickstarteru v deskovce Assassin’s Creed: Brotherhood of Venice

14. 11. 2018 10:59 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Už samotný název nové deskovky je všeříkající nápovědou ohledně zasazení hry. Narazíte zde na staré známé v podobě hezkých figurek, které vede sám Ezio Auditore da Firenze. Vaším cílem je vybudovat novou základnu assassinů v období mezi Assassin’s Creed Brotherhood a Assassin’s Creed: Revelations, tedy po poražení Cesareho Borgii.

Ezio, Alessandra, Bastiano, Claudio, Daria a další musí spolupracovat, aby překonali dotěrné stráže, ideálně se jim úplně vyhnuli a splnili své vytyčené cíle. Assassin’s Creed: Brotherhood of Venice je kooperativní hra pro 1–4 hráče s herní dobou od 45 do 90 minut.

AC: Brotherhood of Venice zdroj: tisková zpráva

Krabice je naplněná obsahem, kterému dominují miniatury hrdinů, nepřátel, ale i vynálezů Leonarda da Vinci. V době psaní článku se zrovna čeká na odemčení jeho slavného tanku, přičemž obsah už se rozrostl o základnu kurtizán a další plastový i karetní materiál.

Deskovka se vám jen tak neohraje díky modulárnímu plánu z jednotlivých dílů, které připravujete podle scénářů. Těch je do začátku 18 a jsou spolu s dalším herním obsahem ukryté v obálkách, které symbolizují původní myšlenku série Assassin’s Creed, tedy jednotlivé vzpomínky subjektu lezoucího do Animu.

Samozřejmě vás čeká spousta zabíjení, ale dojde i na plížení, šplhání na věže a odhalování zajímavostí v okolí, skákání do sena, vylepšování postav a tak dále. Nemohou chybět ani kostky, protože i ten nejlepší Ezio na světě se čas od času utne.

Ke hře mě táhne nejen lákavý vzhled a patrně jednoduché, povědomé mechanismy, ale také to, že na ní dělají tvůrci deskovky V-Commandos. Ta se inspirovala vy víte kterou hrou a co tak slýchám ve svém okolí, je opravdu povedená. Tvůrci navíc mají úzkou vazbu přímo na Ubisoft, takže bude kvalita pohlídaná.

Brotherhood of Venice je teprve první den na Kickstarteru a už vybrala přes 300 tisíc dolarů, tedy trojnásobek žádané částky. Pokud hru podpoříte do dnešních 18:00, dostanete jako poděkování alternativní figurku Ezia zdarma. Jinak si ji budete muset přikoupit za 160 korun. A svou podporu můžete kdykoliv zrušit, takže rozmýšlet se můžete i po podpoření.

Já osobně jsem na vážkách. Hra totiž není vůbec levná. Na základě váhy krabice, která se s každým dalším odemčeným stretch goalem zvyšuje, vás deskovka vyjde na 3250–3500 korun. Sice nejde o nic neobvyklého z hlediska Kickstarteru, ale přeci jen před Vánoci začínám myslet i na druhé…

Ale možná ještě větší překážkou je doba doručení. Červen roku 2020 je opravdu daleko, a i když nechci být pesimista, Space Goat Publishing si také věřili s adaptací Terminátora a Evil Dead 2, které nakonec zrušili a podporovatelům nic nekompenzovali. S licencemi je to zkrátka těžší kvůli nadstandardním výdajům za jejich propůjčení. Snad tohle nebude podobný případ. Nicméně svou podporu si dobře rozmyslím.

Nejnovější články