Essenský hit Forest Shuffle vyjde v češtině spolu s druhoválečnými Hrdiny Normandie
Novinka zdroj: Lookout Games

Essenský hit Forest Shuffle vyjde v češtině spolu s druhoválečnými Hrdiny Normandie

1. 11. 2023 11:04 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

V pondělí jste si u nás mohli přečíst pořádný souhrn nedávných novinek z tuzemských luhů a hájů. Nicméně česká vydavatelství se nezastavují, oznamují i nadále, proto tady máme další článek, tentokrát zaměřený na chystané projekty společnosti Blackfire pro válečníky a příznivce přírody.

Hrdinové Normandie

První novinka je poněkud hořkosladká. Vydavatelství na pulty obchodů přinese přeloženou verzi hry Heroes of Normandie. Ta patří do druhoválečné série Heroes of WW2 od studia Devil Pig Games a tvůrčího tandemu Yann a Clem. V rámci svého hrdinného systému umožňuje simulovat rychlé bitvy menších měřítek pro dva hráče, kdy zrovna v tomto díle se podíváte na známý francouzský venkov, kde v kůži Němců nebo Američanů zkusíte porazit druhou stranu dáváním tajných rozkazů, rekrutováním a využíváním speciálních schopností místních hrdinů.

Však to nezní vůbec špatně, takže kde je problém, ptáte se? Ten tkví v tom, že se dost pravděpodobně bude jednat o pohrobek zmíněného studia Devil Pig Games, které v nedávných týdnech ukončilo svou činnost. Společnost se ocitla ve špatné finanční situaci, jež vedla k bankrotu. Nejhorší ale na tom bylo, že vedení firmy odmítalo komunikovat jak s fanoušky, tak hlavně se zaměstnanci, kteří se o bankrotu dozvěděli v podstatě ve stejný den jako ostatní.

Hrdinové Normandie zdroj: Devil Pig Games

Navíc se podle zpráv z oficiálního Discordu zjevně nedočkají ani kompenzací či zasloužených peněz z několika posledních měsíců. Současně tvůrci všem podporovatelům nedávného Heroes of the Pacific doporučují, aby kontaktovali firmu Selarla Philae, která dostala likvidaci společnosti na starosti, a přihlásili se jako její věřitelé.

Jedná se o smutný konec studia, jež se však už v průběhu své historie potýkalo s různými problémy. Každopádně česká verze v ohrožení není, jelikož Blackfire vlastní licenci na výrobu hry a data už míří do tisku. U nás titul vyjde rovnou ve Velké červené edici, která dodává lepší knihu pravidel, další scénáře, hrdiny, cíle, plamenomety a dodatečná vylepšení.

Forest Shuffle

Válčení nicméně není pro každého. Někdo se raději prochází přírodou a sleduje zvířátka. Tento druh lidí nejspíše potěší, že vydavatelství se rozhodlo počeštit jednoho z favoritů letošního Essenu – Forest Shuffle. V tomto případě hráči soutěží o to, kdo nasbírá nejcennější stromy, k nimž přiláká další druhy, aby vytvořil vyvážené prostředí pro flóru i faunu.

Hlavní součástí jsou karty rozdělené na poloviny zobrazující buď strom, nebo lesního obyvatele. Nejdříve začínáte se šesti kartami, posléze získáváte další. Vaše prostředí budujete tak, že karty vykládáte před sebe placením jejich zdrojů. Ty získáváte odhazováním karet lícem nahoru na mýtinu (společná zásoba karet). Každá karta má navíc své unikátní schopnosti, kterými získáváte různé bonusy. Partie končí ve chvíli, kdy se vyloží třetí zimní karta. V tu chvíli se spočítají body podle stromů a zvířat v lese.

S vydáním se dá pravděpodobně počítat v průběhu příštího roku. Český název se zatím neví a firma žádá své fanoušky o pomoc při jeho vymýšlení. Pokud tedy máte nějaký nápad, nebojte se s ním podělit na Facebooku.

Kromě těchto dvou větších novinek ještě Blackfire prozradil, že jim na sklad dorazila abstraktní převahovka Korál, kde se s vlastním druhem snažíte vybojovat místo na vrcholu útesu. Jestli o ní máte zájem, tak ještě chvilku vydržte, jelikož vydavatelství ji rozešle do obchodů až 10. listopadu.

Nejnovější články