Dvojice zakreslovacích Kaskádií dorazila na Kickstarter
Novinka zdroj: Flatout Games

Dvojice zakreslovacích Kaskádií dorazila na Kickstarter

1. 3. 2024 13:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Hru Kaskádie asi není třeba příliš představovat. Výborné budování harmonického ekosystému od studia Flatout Games patří mezi tu nejoblíbenější rodinou zábavu, která již velice brzy dostane rozšíření s možností hraní až v šesti.

Kvůli popularitě titulu pak dává naprostý smysl, že se tým rozhodl značku rozšířit o další tituly v podobě série Cascadia: Rolling, kterou nyní můžete získat v kampani na Kickstarteru.

Ta zatím přínáší dvojici titulů Cascadia: Rolling Rivers a Cascadia: Rolling Hills. Oba vytvořili dvorní tvůrci, tedy návrhář Randy Flynn, jehož na pozici ilustrátorky doplňuje expertka na přírodní tematiku – Beth Sobel. Společnými silami hráčům chtějí nabídnout flip-and-roll-and-write výpravu, která vás provede říčním prostředím pacifického severozápadu, případně rozlehlými prériemi.

Cascadia: Rolling zdroj: Flatout Games

Kopie i verze jsou navzájem kombinovatelné, kdy každá další navyšuje počet maximálních hráčů o čtyři. Pokud se tedy u vás doma najdou čtyři krabice, klidně si zábavu užije 16 lidí najednou (dostupný je i sólo režim). Jednotlivé verze se posléze liší unikátními mechanismy a akcemi.

Pravidla jsou opravdu jednoduchá a naučí se je okamžitě každý. Všichni zúčastnění nejdříve hodí kostkou, na což navazuje sbírání žetonů přírody a zvířat. Těmito žetony se poté snažíte plnit podmínky na svých vybraných kartách habitatů.

Cascadia: Rolling zdroj: Flatout Games

Po jejich splnění se můžete vrhnout do zakreslování na své kartě prostředí, kterou postupně vyplňujete a tím se snažíte opět vytvořit ten co možná nejvhodnější ekosystém pro místní faunu. Jak je vidět, novinka si zachovává ducha předlohy, jenom ho nabízí v menším a svižnějším balení.

Jestli vás to bude bavit, to si můžete virtuálně vyzkoušet skrze Tabletopii. V případě zájmu je nejmenší možný vklad pro zisk hry 240 korun, za které získáte print-and-play verze pro domácí tisk. Krabičku jako takovou dostanete za 450 korun, a to rovnou s promem v podobě miniexpanze (print-and-play soubory jsou součástí). Výhodnější je ovšem nákup obou verzí najednou, jelikož vás to vyjde na 820 korun.

Movitější hráči si mohou rovnou koupit několik výtisků najednou, případně si za 7 000 korun pořídit zakladatelskou úroveň s podepsanými prototypy, samolepkami, pohlednicemi a jménem uvedeným na stránkách. Podle vámi zvolené úrovně ještě doplatíte 285 až 1 270 korun za dopravu, k níž se ještě přidává daň z přidané hodnoty. Studio má jinak dobré zprávy pro podporovatele hry Nocturne, protože bude schopné produkty z obou kampaní zaslat společně.

Nejnovější články