Dva vláčkové tituly od Johna Bohrera letos čeká nové vydání
Novinka zdroj: Winsome Games

Dva vláčkové tituly od Johna Bohrera letos čeká nové vydání

7. 3. 2023 10:23 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Jestli vás láska k vláčkům dodnes neopustila, možná vám není cizí John Bohrer. Ten ve svém portfoliu totiž skrývá hned několik vlakových her, jako je Ride the Rails, Age of Steam, Paris Connection, či Iberian Railways. A mezi jeho projekty patří i Balkan Railways a Wabash Cannonball, které budou letos vydané v nové edici od Rio Grande Games.

Balkan Railways původně sloužilo jako rozšíření pro zmíněné Iberian Railways, avšak nová verze z něj udělá samostatný zážitek, ve kterém naleznete vše, co potřebujete k hraní. Opět ale platí, že se pokusíte postavit a provozovat železnici na Balkánském poloostrově, takže v Chorvatsku, Srbsku, Bosně, Kosovu a Bulharsku pod záštitou Rakousko-Uherska a Osmanské říše. Budete tak jako investoři vytvářet a vymýšlet železnice, brát si na ně půjčky a snažit se zbohatnout skrze chytrá ekonomická rozhodnutí. To samozřejmě zcela bez prvků náhody a v seancích, které trvají až 90 minut.

Původní vydání Wabash Cannonball se pak datuje až do roku 2007, kdy titul je možné znát také pod názvem Chicago Express. Nová verze pak tento zážitek bude aktualizovat, takže se opět podíváte do éry železničního boomu, tedy do 30. let 19. století. Zasazením se zase lze těšit na známé vlakové krajiny států, jako je Pensylvánie, New York, Baltimore nebo Ohio. V těchto lokacích následně budete investovat prostředky do železničních akcií, což vám umožní získat kontrolu nad jednou ze železničních společností. Samozřejmě ale také nechybí rozvíjení a rozšiřování zdejšího dopravního systému. To vše na poli zhruba 60 minut.

Prozatím nebyla upřesněna cena ani datum vydání, avšak už nyní je jisté, že nedošlo k žádné změně pravidel. Jenom tedy Wabash Cannonball – zdá se – bude pro 3 až 6 hráčů, zatímco do původní edice se mohli vydat i dva. Taktéž platí, že oba tituly bude zdobit lehce aktualizovaný vizuál od Todda Sanderse (Zahradníci).

Tyto hry se tak připojují k dalším titulům, jež Rio Grande Games na letošek chystá. Jde třeba o magické a přírodní Druids či letecké 1930, zasazené do brzké doby letecké dopravy.

Nejnovější články