Dungeon Saga Origins láká na 80 hodin klasické dungeon crawlerové zábavy
Novinka zdroj: Mantic Games

Dungeon Saga Origins láká na 80 hodin klasické dungeon crawlerové zábavy

4. 4. 2023 9:24 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Na konci února společnost Mantic Games oznámila Dungeon Saga Origins. Název není povědomý náhodou, protože se jedná o prequel oblíbené značky Dungeon Saga, tedy dungeon crawleru, který hráče staví do klasického fantasy prostředí, kde bojují proti nemrtvým či drakům. V Origins tvůrci mají zúročit léta zkušeností, aby se titul hrál lépe a byl napěchovanější než kdy dříve.

Vyplývá to z nedávno spuštěné kampaně na Kickstarteru, kde se vybral více než čtyřnásobek požadované částky. Jak vám prozradí zdejší informace, zájemci se tentokrát pustí do čtyř rozlehlých kampaní, kdy každá z nich v sobě skrývá 10 questů a v kůži čtyř známých hrdinů se v nich postaví plejádě všemožných nepřátel. Projít všemi těmito kampaněmi dohromady zabere přes 80 hodin.

Takové množství obsahu aktuálně získáte v případě, že titul podpoříte v rámci crowdfundingu. Dungeon Saga Origins by sice měla později dorazit i do běžných obchodů, avšak na Kickstarteru je dostupné výhodné balení, které v sobě skrývá základní hru (ta obsahuje jednu kampaň) a s ní tři kampaňová rozšíření.

zdroj: Mantic Games

Každé z nich je navíc dost rozdílné. V kampani Trial of Tyranny se postavíte nemrtvým, v Glimmer of Greed goblinům, v Daughters of Doom se zase budou skrývat hlubinní trpaslíci, zatímco Mirrors of Malice představí dříve slíbené temné elfy Twilight Kin, kteří míří i do wargamingového Kings of War. K tomu ještě dostanete všechny denní odměny. Za tento balíček zaplatíte celkově 2 400 korun, což je oproti maloobchodní ceně výrazně méně.

Rozhazovační zájemci ale klidně mohou do pléna dát 3 450 korun, což jim navíc zajistí plátýnko na kostky, herní zástěnu, neoprenový organizér na komponenty a 3D modely prostředí, kterými jednotlivé dungeony přivedou k životu. Počítat ale ještě musíte se 300 až 350 korunami za dopravu a VATem. Ale když vše půjde podle plánu, hra vám dorazí ještě před letošními Vánocemi.

I nadále také platí, že Dungeon Saga Origins myslí na všechny typy hráčů, takže vás nezatíží komplikovanými pravidly. Do bojů se může pustit celá rodina i náročnější hráči, kteří budou odměnění za svá komba.

Hra je určená až pro 5 hráčů (se sólisty se také počítá), ale hrdinové jsou tu jen čtyři. Co s tím? Pátý hráč na sebe může vzít roli Pána jeskyně, kdy ovládá nepřátele, pasti a stará se o samotnou kobku. Když ale tuto roli nikdo nebude chtít řešit, není to problém. Postará se o ní samotná hra a můžete plně kooperovat.

Boje pak využívají především házení kostek a spojování hodnot. Také v nich můžete ocenit opravdu slušnou řádku detailních figurek (v kompletním balení jich naleznete 79). Tak co? Zlákají vás zatuchlé kobky?

Nejnovější články