Duchové ostrova si došli pro vítězství v anketě Trolí palec 2022
Novinka zdroj: Greater Than Games

Duchové ostrova si došli pro vítězství v anketě Trolí palec 2022

13. 3. 2023 11:28 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

I letos se jako každý rok uskutečnila tuzemská anketa webu Zatrolené hry – Trolí palec, ve které hráči hlasují o tom nejlepším, co si za poslední rok na svém stolu zahráli. A že během roku 2022 toho bylo požehnaně. Nicméně vítězem se nemůžou stát všichni. Kdo tedy v jednotlivých kategoriích stanul na samotném vrcholu?

Z celkového vítězství se mohou radovat vydavatelství Fox in the Box a REXhry. Ti totiž společnými silami na náš trh uvedli skvělou kooperativní strategii Duchové ostrova, která do hledáčku místních uživatelů padla nejvíce. A rozhodně oprávněně. Kromě hlavní ceny si titul odnesl zlatou medaili ještě v kategorii kooperativních her i her pro jednoho hráče.

V kategorii rodinných her zase slávu bere vydavatelství Blackfire s oblíbeným závodním titulem Heat, který v našich krajinách sbírá v podstatě jenom chválu (a podle recenze jde o jedinou závodní hru, kterou ve svém domově potřebujete). Jestli ale máte raději trochu intimnější zážitky, které jsou určené pro dva hráče, rozhodně neuděláte špatně, když sáhnete po Válce o prsten. Jedná se o herní dárek pro fanoušky známého univerza, který tvoří skvělé alternativní příběhy, a hlavně zapamatování hodné zážitky (opět viz recenze).

Na žádném večírku se pak rozhodně neztratí Top 10, tedy poněkud bláznivá kooperativní hra, která v sobě skrývá 500 docela bizarních zadání. Z rozšíření následně hráče nejvíce bavili Velitelé expedic pro Ztracený ostrov Arnak, jež přidávají šest unikátních vůdců či alternativní stupnice bádání, což navýší už tak bohaté možnosti. No a z her, které zatím nemají svůj český překlad (avšak v tomto případě ho už společnost Albi chystá), nejvíce uživatele bavilo ISS Vanguard, tedy skvěle hodnocená příběhovka až pro čtyři hráče, kteří s první mezihvězdnou lodí zkoumají a objevují vesmír.

A to je vše. Jestli vás zajímají podrobnější výsledky a poměry hlasů v jednotlivých kategoriích, můžete zaskočit přímo na Zatrolené hry. Nicméně čísla ankety pouze a jen potvrzují, že stolní hry neustále nabírají na popularitě, jelikož téměř v každé z kategorií (až na jednu) byl zaznamenám meziroční nárůst v účasti uživatelů. A to může dělat radost snad všem deskovkářům.

Nejnovější články