Dočkáme se počeštěného rozšíření Kaskádie i Too Many Bones. Vyšla Zahradní říše, Project ART a další
Novinka zdroj: Mindok

Dočkáme se počeštěného rozšíření Kaskádie i Too Many Bones. Vyšla Zahradní říše, Project ART a další

19. 10. 2023 12:29 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

„Vy nás ale zásobujete, pane Karfík,“ chtělo by se pronést člověku při pohledu na další bohatou nadílku českých novinek a oznámení. Skutečně se toho opět urodilo více než velké množství, takže nadešel čas tradičního souhrnného článku. Držte nám palce, ať se nám to na následující řádky všechno vejde...

Too Many Bones

Too Many Bones zdroj: Fox in the Box

Ostatní celky snad prominou, když řeknu, že s tím největším oznámením tentokrát přišli lišáci a lišky z Fox in the Box. Ti se totiž teď všemi silami snaží o to, aby mohli přinést českou edici kultovního kostkového RPG Too Many Bones a dost možná i samostatných rozšířeních UndertowUnbreakable.

Nic zatím není na 100% jisté. Jestliže se ale spolupráce nakonec podaří dohodnout (nebyla by to první lokalizovaná hra od Chip Theory, tou je totiž The Elder Scrolls), jistě si tohle výpravné kooperativní dobrodružství pro 1 až 4 hráče, jež se s více než stovkou unikátních kostkových schopností vydají na výpravu za finálním bossem, nenechte ujít.

Čekání na finální stvrzení a případné spuštění předobjednávkové kampaně si budete moci zkrátit například chystaným českým unboxingem a ukázkou z hraní.

Výpravy do minulosti a série Pojďme se učit

V mezičase se Blackfire pustil do výroby české verze Trekking Through History neboli Výpravy do minulosti, která snad vyjde někdy v druhém čtvrtletí roku 2024. Tahle rodinná hra pro 2 až 4 hráče láká především na to, že ji zvládnou nováčci, ale nabízí dostatek vrstev i pro ostřílené hráče.

Vydáte se v ní na třídenní cestu historií, kde zažijete klíčové okamžiky z historie, čímž získáváte body a bonusy, jimiž dokonce můžete ohýbat časoprostorové kontinuum. Zkrátka příjemná, zhruba hodinová procházka.

Stále se však jedná o zábavu pro trochu odrostlejší. Pro děti tu naopak je nově naskladněná dvojice her ze série Pojďme se učit. Pojďme se učit: Dovednosti procvičuje motoriku, napodobování a jiné zajímavé schopnosti. Pojďme se učit: Školní den je v podstatě přesně tím, co napovídá název – trenažér jednoho dne v životě školáka. Oba tituly na pulty obchodů dorazí už v pátek 20. října.

Krajiny Kaskádie

Krajiny Kaskádie zdroj: Mindok

Jestli procházka historií není vaším šálkem výletů, chystá se i něco pro milovníky přírody. Konkrétně se jedná o rozšíření hry Kaskádie, kterou u nás vydává Mindok. Vzhledem k její popularitě společnost ochotně přijala možnost lokalizace chystaného rozšíření Landmarks, které u nás vyjde pod názvem Krajiny Kaskádie.

Expanze do hry přidává dostatečné množství komponent, aby ke stolu mohlo usednout až 6 hráčů. Také přináší možnost umístění přírodních památek pro bonusové body, další bodovací karty zvěře, destičky habitatů a alternativní pravidla pro svižnější průběh ve více lidech. Všichni milovníci základu si svůj zážitek rozšíří někdy začátkem příštího roku. Cenovka zatím stanovená nebyla.

Zahradní říše

Pokud ale máte deskoherní absťák a něco přírodního potřebujete zahrát hned, klidně si do svého oblíbeného obchůdku zaskočte pro Zahradní říše od mladého českého vydavatelství TTGames. Za cenu kolem 1 349 korun dostanete roztomilou hru, kde se coby malí lidé snažíte najít útočiště v zahradě, kde stavíte příbytky ze suché trávy a listí.

Ano, zní to trochu jako videoherní survival Grounded, jenom tady nejde o kooperaci, ale o pořádně soutěživou partii, v níž se snažíte získat tu největší převahu. Ke hře se současně dává promo karta Školka, která do hry přidává docela unikátní akci.

Mazec ale vůbec a Projekt A.R.T.: Zachraňte umění

Milovníci umění a dobře promyšlených loupeží zase mohou zajít za TLAMA games a za doporučenou cenu 949 korun v češtině koupit Projekt A.R.T.: Zachraňte umění. Zde se 1 až 6 lidí stane členy speciálních jednotek Art Rescue Team, který se snaží zachránit kradené umění z vlastnictví kriminální organizace Bílá ruka. Dojde na pohyb po mapě, utrácení společných zdrojů a hledání stop. Jenom pozor, jakmile někdo z hráčů umře, končí celá partie.

Na večírku se zase můžete blýsknout svižným Mazec ale vůbec. Hra je postavená na opravdu jednoduchých pravidlech, kdy ve 2 až 10 lidech přijímáte a odmítáte různé nabídky a dilemata. To vždy dělá aktivní hráč, zatímco ostatní se snaží uhodnout, jak se rozhodne. Karty v sobě skrývají celkově 10 800 různých možností, jež získáte za přívětivých 499 korun.

Nejnovější články