Digitální Gloomhaven, Blood Rage, SmallWorld či Mars: Teraformce v jednom balíčku za pár stovek

8. 1. 2024 11:15 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Digitální adaptace deskových her jsou plné výhod. Díky online multiplayeru by neměla být nouze o spoluhráče, videohra za vás obstará přípravu deskovky i další zdržující úkony během partie, audiovizuálně umějí být líbivé a může jít o poznání levnější způsob, jak si vytouženou hru vyzkoušet před koupí její fyzické verze.

Platí to dvojnásob v případě, že se v obchodě Humble Bundle objeví balíček, který nabídne hned několik takových her za pár stovek. A tak se právě stalo. Nejnovější balíček nazvaný Play Pink nabízí několik starších kousků, ale i vyloženého krále mezi digitálními adaptacemi – Gloomhaven.

Počítačový Gloomhaven je naprosto výborný, odpadá ona zdlouhavá příprava scénářů, mapy jsou krásně vymodelované a figurky rozpohybované, a i v sólu jde o vynikající zážitek. Ostatně součástí balíčku je i rozšíření ušité na míru sólovému hraní.

Dále je tu deskovka Mars: Teraformace s několika rozšířeními, což platí i o Hře o trůny, Blood Rage, Small World, Carcassonne a Splendor. Samostatně stojící jsou tu jen Milostný dopis a karetní Pán prstenů, přičemž celek doplňují ještě dvě videohry, které neadaptují žádnou deskovku (jsou od vydavatele Twin Sails Interactive, které stojí za všemi hrami v balíčku).

A jestli si říkáte, proč se takový balíček jmenuje Play Pink, tak to proto, že koupí her podpoříte společnost zaměřenou na léčbu rakoviny prsu. Celý balíček vás vyjde na 450 korun, bez Gloomhavenu jen polovinu, případně si za 25 korun můžete koupit jen Milostný dopis se Splendorem nebo za 113 korun k nim přihodit ještě Small World, Carcassonne a Amberial Dreams.

Nejnovější články