Devět kruhů pekelných strategické deskovky Inferno si projdete v češtině
Novinka zdroj: Red Mojo Games

Devět kruhů pekelných strategické deskovky Inferno si projdete v češtině

29. 2. 2024 13:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Deskových her podle Božské komedie od italského básníka Danteho Alighieriho opravdu moc není, o to víc překvapí, že se na Gamefoundu v jednu chvíli financují rovnou dva takové projekty. O prvním z nich jsme už psali – kooperativní kampaňovce Dante: Inferno se zástupem plastových figurek, jejíž kampaň končí za pár hodin s vybranými 36 miliony korun.

Pokud ale dáváte přednost strategičtějším eurovkám z ranku workerplacementu, je tu pro vás deskovka Inferno. Ta sice na Gamefoundu vybrala zatím „jen“ 5 milionů korun, ale na rozdíl od druhé zmíněné ji můžete mít v češtině díky TLAMA games (jde jen o pravidla a pomocné karty, zbytek je bez textu).

Jedná se o hru pro 1 až 4 hráče (s propracovaným sólem) na dvě hodiny, v jejichž rámci budete vysílat členy své rodiny do Florencie 14. století a trestat hříšníky. Nejprve ze hřbitova vezmete figurku hříšníka a postoupíte s ní skrz jednotlivé kruhy pekla. Pokud ho dostanete do kruhu odpovídajícímu jeho hříchu, přijdete si na slušnou porci vítězných bodů.

Inferno zdroj: Red Mojo Games

Políčko, na kterém ukončí pohyb, vám pak vymezí část Florencie, do níž umístíte své figurky, aby tam získaly peníze na vaše „podnikání“, přidaly další patro vaší postupně budované věže, přilákaly do ní vlivné osoby nebo se třeba zalíbily některému ze strážců. Zároveň usvědčíte a popravíte dalšího hříšníka, aby se příště mohl dostat do pekla.

Téma je tedy zjevně zpracované velice poctivě. V rámci kampaně je k dispozici pouze deluxe verze hry, která nebude po kampani dostupná, jelikož ji vystřídá běžná edice určená pro obchody.

Inferno zdroj: Red Mojo Games

Za deluxe edici zaplatíte 2 tisíce korun a díky mnoha odemčeným cílům se můžete těšit na potištěné dřevěné figurky hráčů, spoustu jiných figurek a žetonů krásně vyřezaných ze dřeva, dvouvrstvé desky hráčů, kvalitní karty a karton.

A ano, i v této hře jsou pořádné plastové figurky. Každého ze šesti strážců reprezentuje 42 až 52 milimetrů vysoká miniatura s mnoha dodatečnými komponentami. Pokud byste chtěli plastového i Danteho, který ve hře odpočítává blížící se konec hry, můžete si ho přikoupit za 180 korun.

Kromě „běžné“ deluxe edice jsou v nabídce ještě dvě vylepšené verze s prvky, které si jinak můžete zakoupit samostatně. Sinners Edition za 2 500 korun přidává obaly, kovové mince a dva pytlíky, zatímco Medusa Edition za 3 tisíce k tomu všemi přihodí ještě neoprenovou podložku a soundtrack.

Poštovné činí 280 až 350 korun podle zvolené verze a při zakoupení hry přes Gamefound budete muset uhradit daň. V případě nejistoty si hru Inferno můžete nejprve vyzkoušet v Tabletopii či Tabletop Simulatoru a pročíst si zatím jen anglická pravidla. S dodáním se počítá v závěru letošního roku.

Nejnovější články