DANTE: Inferno převádí na stůl kultovní Božskou komedii s hromadou plastu
Novinka zdroj: Creative Games Studio

DANTE: Inferno převádí na stůl kultovní Božskou komedii s hromadou plastu

23. 2. 2024 13:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Na adaptaci rozsáhlého básnického díla, jež sepsal Dante Alighieri, si vylámalo zuby už několik projektů. Zmínit třeba lze hack-and-slash videoherní akci Dante's Inferno od společnosti EA (i když třeba osobně na ní vzpomínám více než vřele a remake bych uvítal). Nyní se do tohoto nelehkého úkolu pouští i deskoherní studio Creative Games s titulem DANTE: Inferno.

Půjde o kooperativní hru pro 1 až 4 hráče, která dává velký důraz na zábavné souboje a rozsáhlý příběh větvící se dle vašich rozhodnutí. Název současně napovídá, že je hra opět založená na první ze tří částí, v nichž básník představuje cestu devíti kruhy pekla, kde jsou zatracené duše rozdělené dle jejich hříchu. Každý z kruhů představuje jednu pomyslnou úroveň, na jejímž konci se objevuje velkolepý střet s bossem.

Veškeré postupy jsou rozdělené do dvou samostatných fází – příběhové a konfrontační. V první prozkoumáváte prostředí skrze stránky z kroniky, která zachycuje materiál inspirovaný původním dílem, ale současně nabízí svůj vlastní „svěží“ pohled na známý příběh. Během každého průzkumu navštívíte lokace, střetnete se s ikonickými postavami, a hlavně děláte volby, podle nichž se ubírají vaše další kroky a současně se utváří podoba následného střetnutí.

DANTE: Inferno zdroj: Creative Games Studio

Pokaždé však platí, že bude mít podobu velkolepého střetu na relativně malém plánu s dynamickým systémem. Autoři se chlubí tím, že tahy je možné dělat v jakémkoliv pořadí a jednotlivci tak vždy hrají společně a nikdo se nenudí. Rovněž se zaměřili na fázi údržby a správy během boje, která je téměř nulová, a proto probíhá plynule.

Vše je navíc ještě obohacené o prvky terénu, které neslouží pouze jako kulisa, ale jsou s nimi spojené vybrané speciální efekty či akce. Též se nikdy nebudete cítit sami, protože došlo na zabudování systému společníků, kteří vyplňují místa hráčů v menším počtu než čtyř.

zdroj: Creative Games Studio

Nebudeme asi zakrývat skutečnost, že to opravdu zní více než lákavě. Jestliže jste ale stále na vážkách, klidně si přečtěte rozpracovaná pravidla, případně si vyzkoušejte ukázku v Tabletop Simulatoru. Když se na jejím základě rozhodnete, že jde o něco, co vás skutečně zajímá, směle vyražte na stránky aktuální kampaně na Gamefoundu, kde se už povedlo vybrat 32 milionů korun.

Všeobecně máte tři hlavní možnosti, jak si DANTE: Inferno zakoupit. Za 2 330 korun se dostanete k robustnímu základu a všem bonusovým odměnám, kam patří dvě menší rozšíření s dalšími druhy terénu i novým způsobem hraní. Jakmile utratíte 4 350, dostanete k tomu ještě velkou krabici s figurkami pro hlavní postavy. No a za 9 400 získáte kompletní balení se všemi dodatky, kam patří miniatury terénu, propracovanější komponenty, neoprenová podložka, kovové žetony či artbook. Za dalších 350 korun pak ještě dostanete přístup k aplikaci Forteller, která vám bude vyprávět příběh.

V každém případě dostanete pořádně rozměrnou zásilku, která se i v nejmenší verzi blíží ke 13 kilo. Proto si za dopravu trochu připlatíte, a to v rozmezí od 570 do 1 500 korun. Též je nutné celou částku povýšit o daň. Pro všechny produkty jinak platí, že by se na prahu vašich dveří měly objevit v srpnu roku 2025.

Nejnovější články