Deskový Monty Python a Svatý Grál již úspěšně vybírá peníze a bojuje s dopravním kapitalismem
Novinka zdroj: Dynamite

Deskový Monty Python a Svatý Grál již úspěšně vybírá peníze a bojuje s dopravním kapitalismem

15. 1. 2024 14:30 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Komiksové vydavatelství Dynamite Entertainment koncem minulého roku představilo oficiální deskovou adaptaci rozverné filmové komedie Monty Python a Svatý Grál, která jednoduchou hratelností vhodnou spíše na večírky přenáší známé trampoty Rytířů kulatého stolu na cestě za ikonickým kalichem. A jak se dle aktuálně probíhající kampaně na BackerKitu zdá, značka má stále dost fanoušků.

Během necelého jednoho týdne zvládla hra Monty Python and the Holy Grail: The Game vybrat zhruba 3,8 milionů korun od skoro 3 100 zájemců. Což vzhledem k tomu, že titul úplně neútočí na mainstreamové publikum a nenabízí snad až na licenci vyložená lákadla, není vůbec špatný výkon.

Pro jistotu a případné tuzemské zájemce ale ještě jednou uvedu, že jde o opravdu nenáročné kompetitivní hraní pro 2 až 5 hráčů, kde se s figurkou pohybujete po mapě sestavené z jednotlivých lokací, kde plníte questy a získáváte tím vítězné body chrabrosti či karty, jejichž vynesením zpravidla ztěžujete snažení ostatním přísedícím.

zdroj: Dynamite Entertainment

K tomu se ještě přidává zručnostní prvek, kdy se snažíte katapultovat krávu na figurky soupeřů, zatímco celou dobu vás sleduje Černý rytíř, jemuž oddělujete končetiny a získáváte tím bonusy. To na poli jedné hodiny a za doprovodu staromilského vizuálu od Chrise Schweizera.

K sevřenější představě o herním zážitku samozřejmě nejlépe poslouží pravidla. Pokud se vám budou pozdávat, je možné do hry investovat v rámci zmíněné kampaně. Její cenovka je nastavená na 1 125 korun + doprava. Jenomže právě cena dopravy se stala asi nejvíce diskutovaným tématem.

Obyvatelé Spojených států amerických s ní nemají problém. Cena za poštovné se v jejich případě pohybuje kolem 160 korun. Achillovou patou je spíše mezinárodní varianta, která ve většině případů vyrovnává cenu za samotnou hru, ba jí dokonce překonává. Nejhůře jsou na tom Australané, kteří si za ní musí zaplatit v přepočtu 1 350 korun. Zájemci z Evropy a Velké Británie pak musí počítat se zhruba 1 100 korunami. To znamená, že když započítáme daň z přidané hodnoty, celková cena se pro Evropana vyšplhá zhruba ke 2 700 korunám. Což je za takový titul opravdu dost.

Na druhou stranu studio slibuje, že se udávané hodnoty pokusí ještě o něco snížit. Pokud vám poněkud vyšší částka nevadí a Monty Python and the Holy Grail: The Game opravdu chcete mít ve své sbírce, dodání lze očekávat do konce července letošního roku. Tedy za předpokladu, že Dynamite Entertainment nebude mít podobné trable jako u jiné své adaptace – Army of Darkness: The Board Game, o které jsme nedávno psali.

Nejnovější články