Další hra v sérii Pax z vás udělá lovce lovců čarodějnic
Novinka zdroj: Ion Game Design

Další hra v sérii Pax z vás udělá lovce lovců čarodějnic

10. 11. 2023 11:18 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Historicky založená série Pax čítá už slušnou řádku nejrůznějších titulů, z nichž se některé dočkaly i českého vydání od Fox in the BoxPax Pamir (politikaření v Afghánistánu 19. století), Pax Renaissance (politikaření v renesanční Evropě) a Pax Emancipation (snaha ukončit otroctví), ke kterým se příští rok přidá ještě Pax Porfiriana (politikaření v Mexiku v 19. a 20. století).

Série ale čítá ještě mnohem víc titulů v anglickém jazyce, ke kterým se v budoucnu přidá ještě Pax Maleficium: Fall of the Witch Hunters. Podobně jako se v Emancipation zasloužíte o ukončení otroctví, se v Maleficium v Anglii 17. století postaráte o ukončení upalování čarodějnic.

Za tímto účelem budete sbírat důkazy, konfrontovat lovce čarodějnic, rozptylovat všeobecnou hysterii, prosazovat spravedlnost a zajišťovat si svůj vlastní odkaz. Budete nakupovat karty spojenců a důkazů z nabídky, přičemž vaši spojenci vyložení před vámi vám poskytují různé akce a vliv, zatímco se po mapě Velké Británie honíte za lovci.

Hru Pax Maleficium: Fall of the Witch Hunters můžete hrát až ve čtyřech hráčích proti sobě, můžete kooperovat a stejně tak si jí můžete dát úplně sami. Zabere vám od 60 do 150 minut a pokud vás zajímá podrobnější průběh partie, můžete se podívat na video výše, kde ji hrají samotní tvůrci Björn Ekenberg a Jon Manker.

První jmenovaný je relativním nováčkem na poli tvorby her, kdy pro studio Ion Game Design, které vydává některé Paxy, vytvořil hry Dawn of Titan a Fluffy Frontier, zatímco druhý jmenovaný má už poměrně velké zkušenosti s podobnými hrami, jelikož je autorem deskovky Pax Viking a spoluautorem titulů High Frontier, Crusader Kings, Bios: Origins, Bios: Mesofauna a Bios: Megafauna. Projekt by tedy měl být v hodně dobrých rukách.

Nejnovější články