Molly House od tvůrců Pax Pamiru láká na unikátní přístup ke skrytým rolím
Novinka zdroj: Wehrlegig Games

Molly House od tvůrců Pax Pamiru láká na unikátní přístup ke skrytým rolím

29. 9. 2023 13:14 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Již z kraje února jsme vás informovali o nemalých plánech studia Wehrlegig Games, které se rozhodlo začít vydávat hry dalších autorů a s tím povážlivě rozšířit svou nabídku titulů. Jedním z nich měla být i deskovka Molly House, která už se nezadržitelně blíží.

Studio je připravené pořádně ji ukázat světu v nadcházející crowdfundingové kampani na Backerkitu. Díky tomu se ale už teď dozvídáme, proč bychom ji měli mít v hledáčku. Tedy kromě toho, že se na ní vedle Jo Kellyho podílí i sám autor pecek jako Pax Pamir a RootCole Wehrle.

Molly House vás vezme zpátky na počátek 18. století do Londýna, kde se začíná rodit komunita, kterou dnes označujeme zkratkou LGBTQ+. Stejně jako dnes ani tehdy nechyběli odpůrci těch, kteří se vymaňují ze škatulky heterosexuálů a cisgenderu. Takovým odpůrcům budete ve hře čelit.

Molly House zdroj: Wehrlegig Games

Tehdy jste si ale s projevy jiných náklonností koledovali o pořádný malér a snadno jste mohli skončit za mřížemi, jelikož tehdejší společnost se ze vše sil snažila potřít to, co považovala za deviantní a používala k tomu moc konstáblů.

Molly House je historická karetní hra, v níž se queer lidé společně scházejí na večírcích a baví se, přičemž se ale musí chovat nenápadně a skrývat svou pravou tvář před veřejností. Za tímto účelem budete hrát karty v krásném designu žolíkovek, které vás ale zároveň mohou prozradit.

Nicméně ne každý skončí za katrem. Mravní policie by ráda celou tuto komunitu rozvrátila zevnitř, tedy rozprášila titulní Molly House, kde to všechno začalo. A k tomu potřebuje špehy. Pokud se některý z hráčů prozradí, stane se z něj informátor, který od té chvíle pracuje proti svým spoluhráčům – a nesmí to na sobě samozřejmě dát znát.

Má proto jít o unikátní zpracování skrytých rolí, kdy se vaše role může změnit ve zlomku vteřiny stejně jako karty ve vaší ruce. Ke hře může usednout až pět hráčů, kterým jedna partie zabere maximálně hodinu a nebude chybět sólo mód.

Vznik hry budete moct podpořit na Backerkitu již 17. října, z čehož můžeme asi bezpečně usuzovat, že dřív než příští rok hra nevyjde.

Nejnovější články