Concordia Venus dostane italsko-baleárské rozšíření. Massive Darkness 2 zase kampaň
Novinka zdroj: CMON

Concordia Venus dostane italsko-baleárské rozšíření. Massive Darkness 2 zase kampaň

3. 4. 2023 9:11 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Vydavatelství TLAMA games nadále pokračuje ve své přislíbené sérii týdenních oznámení. Tentokrát po očekávaném pouštění draků v Drakiáda: Čas letí, stavění robotů v Bot Factory a gangsterce Zákon ulice uzrál čas na zajímavé rozšíření, ze kterého se budou radovat fanoušci karetní kolonizační hry z období Římské říše – Concordia Venus. To znamená, že budování měst a obchodování se surovinami se rozroste o nové prostředí.

Rozšíření Concordia Venus: Balearica / Italia do hry přinese nový oboustranný herní plán. Jedna jeho strana skrývá prostředí Baleárských ostrovů, tedy Ibizu, Mallorcu, Menorcu a Formenteru. Specifikem tohoto plánu je, že hráči nezačínají společně v jednom městě, ale se dvěma loděmi na moři.

Kolonisty získají až v průběhu hry a je možné je přesouvat mezi ostrovy. Na druhé straně plánu se nachází samotná Itálie – sídlo římského impéria. Tato mapa se vyskytovala v původní hře Concordia, o kterou byli majitelé Concordia Venus ochuzení.

Krabice vedle nových map obsahuje také modul rybího trhu, kterým obohatíte libovolnou mapu ve hře. Jak asi očekáváte, s trhem připlavou ryby jako nová obchodní komodita, kterou je možné získat zahráním karty Prefekta místo běžného bonusu (bonus je zdvojnásobený v provinciích, které v posledním kole neprodukovaly).

Tuto novou komoditu následně vyměníte za hotovost, zboží či speciální akce, což otevírá další možnosti strategizování a plánování. Naskladnění rozšíření Concordia Venus: Balearica / Italia můžete očekávat někdy během dubna. V případě, že si vytvoříte předobjednávku v brzkých dnech, dostanete rozšíření za zvýhodněnou cenu 419 korun.

Ale pozadu nezůstává ani vydavatelství Rexhry, jehož víkendové oznámení se týká chystaného překladu očekávaného dungeon crawleru Massive Darkness 2: Hellscape. Už při oznámení na začátku března společnost lákala na to, že společně se základem dojde ještě na nějaký bonus. Nyní už víme, že tento bonus bude skutečně pořádný.

Ve stejný den, kdy vyjde Massive Darkness 2: Hellscape (což ještě nevíme, kdy bude), bude na trh uvedené rovnou i velké rozšíření Heavenfall. Jeho hlavním přínosem je představení nového způsobu, jak se do zdejšího světa vydat. Přidává kampaňový režim, který umožňuje propojit jednotlivé scénáře do koherentnějšího dobrodružství, ve kterém si můžete vybrat cestu vpřed a zažít jeden ze tří možných konců. Také s ním vaše postavy dostanete na vyšší úrovně, potkáte nové nepřátele a získáte novou výbavu.

Nejnovější články