Chystané rozšíření hry Oath: Kroniky říše a vyhnanství se zaměří na prohrávající hráče
Novinka zdroj: Archiv

Chystané rozšíření hry Oath: Kroniky říše a vyhnanství se zaměří na prohrávající hráče

9. 12. 2022 10:12 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Fanoušci společnosti Leder Games musí být tento týden vyloženě nadšení. Nejen že byl opět potvrzen vznikající nový projekt z univerza fenomenální hry Root, který své fanoušky zavede do otevřeného světa, kde se budou pohybovat v kůži Tuláků. Ale také byla naskladněna česká verze jejich legacy projektu Oath: Kroniky říše a vyhnanství, který si tak už nyní můžete plnými doušky užívat na svých stolech. No a jestli vás právě tento titul oslovil a nemáte ho dost, tak má pro vás autor Cole Wehrle příjemné překvapení.

Wehrle magazínu Dicebreaker prozradil nové informace o chystaném rozšíření, které bylo vůbec poprvé zmíněno během tohoto roku v rámci aktualizace na kickstarterové stránce projektu. Autor nově odhalil, že rozšíření nabídne hráčům další způsoby interakce se systémem kroniky, která jim umožňuje zaznamenávat příběhy a výsledky jednotlivých seancí, čímž se rozhoduje o výchozích podmínkách další partie. Tyto podmínky určují například to, kdo z hráčů zastoupí jakou pozici (Kancléř, Občan, Vyhnanec), případně mohou určovat dostupnost zdrojů v jednotlivých lokacích.

S expanzí by se však tyto možnosti měly ještě více prohloubit a rozšířit. Wehrle potvrdil, že se chce zaměřit na poskytnutí většího prostoru „prohrávajícím“ hráčům, tedy těm, jimž se nepovedlo stát se Kancléřem, případně se v této pozici neudrželi. Forma tohoto nového prostoru zatím nebyla specifikovaná, avšak bylo naznačeno, že tyto změny mají vést i ke změně přímo samotných podmínek pro vítězství.

Kromě těchto změn ale také má ještě dojít na přidání nového balíčku karet pro hráče. Tyto karty můžete přidat do svého existujícího balíčku, případně novým balíčkem zcela nahradit ten předchozí. Tento balíček pak má nabízet několikero nových lokací, které přinesou další speciální efekty a vlastnosti, jež mají být podle autora trochu „divočejší“ a chaotičtější. Nicméně i přesto by rozšíření nemělo žádným výraznějším způsobem zkomplikovat samotnou hru.

Datum vydání a ve skutečnosti i samotný název rozšíření bude teprve odhalen. A nabízí se samozřejmě otázka, jak to bude s případnou českou verzí rozšíření. Požádali jsme české vydavatelství Fox in the Box o komentář a o případných informacích vás budeme informovat. Mezi tím už se pracuje na naší videorecenzi základní hry Oath.

Aktualizováno 9. 12. 2023 10:25: Dle vyjádření Davida Hanáčka z vydavatelství Fox in the Box můžeme s počeštěným rozšířením počítat za předpokladu, že se základní hra Oath: Kroniky říše a vyhnanství bude dobře prodávat a rozšíření nebude dražší než základní hra.

Nejnovější články